FOTO/VIDEO  Mostar: U subotu 5. Međunarodni judo turnir 'Borsa Open'

Judo borsa, Borsa Mostar, Borsa Open, Judo klub Borsa

"Judo klub Borsa je jedan od najorganiziranijih klubova u našem gradu i klub koji ima izuzetno kvalitetne rezultate dosada. Borsa u suradnji s nama već pet godina organizira ovaj turnir za kojega možemo reći da je najbolji i najmnogobrojniji na ovim prostorima. Sutra je praznik sporta i Mostar će bit pun mladih ljudih koji se žele dokazati. A mi ćemo se potruditi da iz Mostara nose lijepe uspomene i da po lijepom pamte dolazak u naš grad", istaknuo je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić.

Ovo je ujedno jedan od najvećih sportskih manifestacija u Bosni i Hercegovini, a u samo pet godina "Borsa OPEN" postao je jedan od najboljih judo turnira u ovom dijelu Europe. Na turnir će tako nastupiti natjecatelji iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Italije, Nizozemske, Švedske, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

"Mislim da grad Mostar može biti ponosan na ovakav turnir i ovoliki broj natjecatelja koji će ove godine doći u rekordnom broju. Zahvaljujem se svim klubovima koji svake godine dođu u naš grad da uveličaju ovu sportsku manifestaciju", kazao je tajnik i trener Judo kluba Borsa Tomislav Vučić.

Judo klub Borsa ove godine na turniru nastupa sa 112 natjecatelja. Prošle godine nastupilo ih je 90 i osvojili su 122 medalje.

"Članovi Judo kluba Borsa imaju odlične uvjete za rad, ove godine otvaramo taj dugoočekivani sportski kompleks sa dječjim igraonicama, fitnes centrom i ostalim sadržajima.Iako je konkurencija na turniru jača nego prošle godine naša su očekivanja da i u subotu osvojimo više od 100 odličja", riječi su organizatora turnira i trenera u Judo klubu Borsa Franje Zadre.

U 2013. godini članovi Judo kluba Borsa osvojili su čak 616 odličja. Ove godine u klubu žele premašiti tu brojku, a dosada su osvojili 452 odličja.

"Osim ovog natjecanja do kraja kalendarske godine očekuje nas još 15-tak turnira tako da vjerujem da ćemo u 2014. godini doći do brojke od 700 odličja", rekao je tajnik Borse Tomislav Vučić.

Otvaranje Međunarodnog judo turnira "Borsa OPEN" je u subotu u 9:30 sati u dvorani na Bijelom brijegu.