Mirko Alilović i Andrea Prusina najbolji su športaši Ljubuškog u 2013. godini

Andrea Prusina, HŽRK Zrinjski, Andrea Prusina, HŽRK Zrinjski, Andrea Prusina, Mirko Alilović
Najbolji sportski klub je HRK Izviđač MI Grupa, titula najboljeg športaša do 18 godina pripala je rukometašu Josipu Erešu, a najbolje športašice do 18 godina rukometašici Željani Stojak.

To su rezultati ovogodišnjeg, ukupno 17. izbora najuspješnijih ljubuških športaša, koji su proveli ljubuški novinari. Sudjelovala su ukupno sedmorica novinara, a izbor je organizirao Ured društvenih djelatnosti općine Ljubuški. Biralo se kao i proteklih godina u tih pet kategorija. Opet se pokazalo da je, gledajući rezultate izbora, rukomet sport broj jedan u Ljubuškom. Dugogodišnja ljubuška tradicija, višegodišnji uspješni sportski hod HRK Izviđača koji je kao uvažena sportska ustanova prešao okvire BiH, rezultirali su takvim izborom. Mirko Alilović je svjetska rukometna veličina koja se posebno proslavila na vratima rukometne reprezentacije Hrvatske čije boje veoma uspješno brani i na ovom EP-u u Danskoj. Ovo mu je šesti put da je izabran za najboljeg športaša svoga grada i općine.

Andrea Prusina trenutačno brani boje ŽRK Lokomotive iz Zagreba,a ovo je četrti put da je ponijela titulu najbolje športašice Ljubuškog. Najbolji ovogodišnji športaš do 18 godina, Matej Hrstić, najbolji je kadetski reprezentativac BiH i prvotimac Izviđača. Matea Nosić, najbolja je športašica do 18 godina, kadetska reprezentativka BiH i nostiteljje igre u ŽRK Izviđač, standardno brani boje kluba.

Priznanje RK Izviđaču kao najboljem sportskom klubu Ljubuškog je ukupno petnaesto dosad. Svečano proglašenje najboljih športaša obavit će se u sklopu obilježavanja Dana općine Ljubuški.

BH RUKOMET