Miami: Rakitić majstorskim golom donio Barceloni pobjedu protiv Napolija Kakva bomba!

sport, Ivan Rakitić, video

Ivan Rakitić donio je Barci pobjedu protiv Napolija - Miami: Rakitić majstorskim golom donio Barceloni pobjedu protiv Napolija.

Hrvatski dokapetan Ivan Rakitić sjajnim je udarcem s ruba kaznenog prostora u 79. minuti donio je pobjedu Barceloni protiv Napolija (2:1) u prvoj utakmici La Liga-Serie A Cupa koja se igrala u Miamiju.

Rakitić, koji je na odlasku iz Barcelone, prije poentiranja nekoliko je puta pokušavao savladati suparničkog vratara. To mu je uspjelo desetak minuta prije kraja kada je natrčao na odbijenu loptu i s 15 metara metara desnicom pogodio donji desni kut Alexa Mereta. Preko 57 tisuća gledatelja na Hard Rock Stadiumu oduševljeno je pozdravilo Rakitićevo probijanje vratara Napolija za pobjedu Barcelone.

https://www.youtube.com/watch?v=SgZjUXD9dog

Prije nego što je Rakitić postavio konačan rezultat, prvu prednost Barceloni donio je Sergio Busquets u 39. minuti, a izjednačio je autogolom Samuel Umtiti tri minute kasnije.

Video: Barcelona vs Napoli 2-1 - Highlights & Goals Resumen & Goles

Ovo je bila prva utakmica u kojoj je od početka zajedno igrao napadački par Suarez - Griezmann, a osim Busquetsa, Rakitića, Umtitija i novog rezervnog vratara Neta, Barcelona je ovu utakmicu igrala s mladim nogometašima.

Španjolski prvak i talijanski viceprvak novu utakmicu u SAD-u igraju u subotu u Ann Arboru.

(rama-prozor.info)