Messi i Ronaldo su 'crkveni miševi' prema ovoj dvojici

novac
ESPN je složio listu isključivo na temelju zarade na sportskim borilištima. Koliko još sportaši pospreme novca u džep od sponzorskih ugovora i iz drugih izvora, to je za neku drugu priču. Ne čudi stoga što su na vrhu ovog poretka dvojica sudionika nedavnog boksačkog meča, pompozno nazvanog 'borba stoljeća'.

Pobjednik tog okršaja Floyd Mayweather je zaradio od meča čistih 250 milijuna dolara, odnosno gotovo sedam milijuna po minuti borbe, a njegov poraženi suparnik Manny Pacquiao 'samo' 150 milijuna. Ugovore li do kraja godine još koji meč, njihova će prednost na ovoj ljestvici dodatno porasti.

Daleko iza boksačkih zvijezda su dvojica najboljih nogometaša današnjice: Lionel Messi će u 2015. od plaće u Barceloni zaraditi 56,3 milijuna dolara, a Cristiano Ronaldo u Real Madridu 50,2 milijuna.

Slijedi dvojac iz Formule 1: četverostrukom svjetskom prvaku Sebastianu Vettelu je prelazak iz Red Bulla u Ferrari donio godišnju plaću od 50 milijuna dolara, dok Fernando Alonso u McLarenu (koji ove sezone nije osvojio nijedan jedini bod) prima 40 milijuna.

Top 10 zatvaraju nogometaš PSG-a Zlatan Ibrahimović (35 milijuna), aktualni svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton (31 milijun), te dvije bejzbolske zvijezde - Clayton Kershaw (31 milijun) i Justin Verlander (28 milijuna).

Sportski.net