Marin Čorluka izabran za predsjednika Vijeća za sport BiH

ćorluka
...za predsjednika ovog savjetodavnog tijela Ministarstva civilnih poslova BiH izabran je Marin Ćorluka, a za potpredsjednike Izet Rađo i Dalibor Stević.

Vijeće za sport Bosne i Hercegovine, između ostalog, nadležno je da daje mišljenje o Strategiji i Programu razvoja sporta, raspravlja o pitanjima značajnim za sport, zatim da daje mišljenje o godišnjim planovima i financijskim potrebama sporta, te predlaže i potiče donošenje mjera za unaprijeđenje sporta.

Osim toga, Vijeće za sport predlaže prioritetne projekte, elaborate i studije za njihovo financiranje u sistemu potreba u sportu, daje mišljenje i preporuke za nacrte i prijedloge propisa koji se odnose na sport, te predlaže smjernice za izradu propisa o kategorizaciji sportista.

Mandat Vijeća za sport traje četiri godine, a članovi su Marin Ćorluka, Josip Križanović, Iljo Dominković, Dejan Erešić, Dalibor Stević, Milan Torbica, Jakov Amidžić, Marijan Kvesić, Izet Rađo, Sabahudin Delalić, Ivica Šarić, Nijaz Brković, Mirela Mandal, Salko Zildžić, Boris Bašić, Rusmir Cviko i Mišo Dervenčić, priopćeno je iz Olimpijskog odbora BiH.