Marijan Kvesić Matun podijelio nagrade najboljim sportašima BiH

marijan kvesić, olimpijski odbor, BIH
... u izboru Olimpijskog odbora BiH (OO BiH). Laskavu titulu najbolje sportašice za tekuću godinu ponijela je džudistkinja Larisa Cerić, koja je izabrana i za najuspješniju sportašicu, dok su u muškoj konkurenciji najuspješnijim proglašeni skijaš Igor Lajkert i džudist Harun Sadiković.

- U 2015. godini očekuju nas zimski i ljetni olimpijski festival mladih, Prve europske olimpijske igre Baku 2015. i Prve mediteranske igre na plaži. To će biti prilika da naši sportaši nastupe na ovim sportskim događajima i da nas ponovno obraduju. Olimpijski odbor BiH, kao krovna sportska organizacija, nastavit će daljnju suradnju s državnim institucijama i trudit će se bh. sport staviti na mjesto koje mu pripada. To do sada nismo, nažalost, uspjeli, a znamo da je sport, pored kulture, odraz svakog društva, rekao je predsjednik OO BiH Marijan Kvesić Matun čestitavši svim sportašima i njihovim trenerima na postignutim rezultatima.

Najboljom mladom sportašicom proglašena je džudistkinja Aleksandra Samardžić, dok je u muškoj kategoriji ta nagrada pripala plivaču Vedadu Ramiću. Za najboljeg trenera proglašen je trener džuda Branislav Crnogorac.

Po izboru UO BiH Atletski klub Borac Banja Luka je najbolji klub, dok je najuspješnija reprezentacija nogometna A reprezentacija BiH.

Ismar Mujezinović, Mehmed Sokolović i Nedim Buza dobili su posebne nagrade, kao i Namik Omerović, trener dizača tegova, koji je dobio nagradu za uspješan trenerski rad u sportu. Za promociju zdravog načina života i fitnessa nagradu je dobila Lejla Šebić, a za fair-play Amel Mekić.