Ljubuški: Najbolji sportaši su Mirko Alilović, Marija Boras, Matea Nosić i Matej Hrstić

Ljubuški, Mirko Alilović, Marija Boras
Ovoj svečanosti prethodio je program u kojem je prikazan film "Ljubuški, spoj Stjepanove kule kroz biserno oko Trebižata", koji su mnogi ocijenili najboljom promocijom Ljubuškog, a čiji su autori Đino Spajić, Zlatko Medić i Damir Spajić.

Film o Ljubuškom

U desetominutnom uratku autori su na originalan način prikazali sve ljepote kojima se Ljubuški može pohvaliti, Kulu herceg Stjepana, rijeku Trebižat, vodopad Kravice, obrazovne ustanove, gradski stadion Babovac, dijelove prometne infrastrukture... te mnogo toga još, što prikazom iz zraka svakako daje jednu novu i zanimljiviju sliku.
Tijekom večeri svoj nastup su imale i članice ženske pjevačke skupine Dream team Babe, koje su svojim izvedbama uljepšale ovu večer, ali i razveselile okupljene.
Prigodni recitatorski program izveli su i učenici Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića iz Ljubuškog. Naime, učenici Kristina Ćuže, Ana Dragičević, Krešimir Medić i Marta Perić su recitirali pjesme ljubuških pjesnika Veselka Koromana, Mile Luburića, Nikole Kordića i Diane Burazer, te svojim izvedbama još jednom pokazali kako su ovi ljudi od slova kroz svoju pisanu riječ izražavali svoje snove, nadanja, ali i voljeli svoj grad te mu se vraćali kao majci u krilo. U drugom dijelu programa upriličeno je svečano proglašenje sportaša za 2014. godinu općine Ljubuški. Na 18. tradicionalnom poslijeratnom izboru najboljih sportaša, sportski novinari su birali najbolje u pet kategorija, najbolji sportski klub, najbolji sportaš/ica, te najbolji sportaš/ica do 18 godina.

Najbolji sportaši

Tako je najboljom ljubuškom sportašica do 18 godina proglašena Matea Nosić, igračica i kapetanica Rukometnog kluba Izviđač. Matea je reprezentativka BiH, a na završnici juniorskog prvenstva BiH bila je izabrana za najbolju igračicu. Najbolji ljubuški sportaš do 18 godina Matej Hrstić također dolazi iz Rukometnog kluba Izviđač, a član je i mlade reprezentacije BiH. Dobitnica priznanja za najbolju sportašicu ponovno dolazi iz Rukometnog kluba Izviđač, a riječ je o Mariji Boras. Potječe iz sportske, rukometne obitelji. Brat Ante dugogodišnji je igrač i kapetan Izviđača, a i majka Angela je branila boje ovoga kluba.
Najboljim sportašem općine Ljubuški za 2014. godinu proglašen je Mirko Alilović, vratar hrvatske rukometne reprezentacije. Istaknuo se dobrim igrama na Europskom prvenstvu u Danskoj u siječnju 2014. godine, na kojem je reprezentacija Hrvatske osvojila 4. mjesto. Inače, ovo mu je sedmi izbor za najboljeg sportaša Ljubuškog, a nagradu je u njegovo ime primio njegov otac. Za najbolji športski klub, i to po 16. put, izabran je Rukometni klub Izviđač, član Premier lige BiH.

dnevni list