Zrinjski ugošćuje Rogašku koju s klupe vodi rođeni Mostarac

trener rogaška

Bosanskohercegovački dvojac Zrinjski i Spars susrete igra večeras i protivnici su im slovenski klubovi.

Nova prilika

Zrinjski je domaćin Rogaškoj, dok Spars gostuje u Kopru kod vodeće Primorske. Mostarska momčad nakon 12 kola bodovno je poravnata s Rogaškom i imaju po četiri pobjede. Momčad iz Rogaške Slatine vodi rođeni Mostarac Damjan Novaković.

Očekivati je u dvorani na Bijelom brijegu neizvjesnu utakmicu s blagom prednošću mostarskog kluba koji u posljednje vrijem igra dobro, kako u regionalnoj 2. ABA ligi tako i u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Istina, u posljednje vrijeme trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić imao je dosta problema s ozljedama svojih košarkaša, ali kako sada stvari stoje, njegova momčad u kompletnom sastavu dočekat će slovenski klub. Mnogo teži ispit očekuje Sparse iz sarajevskog naselja Grbavica koji gostuju u Kopru kod vodeće Sixt Primorske.

Momčad Marka Trbića pruža bolje igre u regionalnoj ABA ligi nego u prvenstvu Bosne i Hercegovine. U regionalnom natjecanju nalaze se u gornjem dijelu ljestvice s osam pobjeda, dok njihov večerašnji protivnik sam drži vrh regionalne ljestvice s jedanaest pobjeda.

- Igramo protiv najboljeg sastava u 2. ABA ligi i to je za nas utakmica u kojoj ne možemo puno izgubiti. Cilj nam je odigrati utakmicu najbolje što možemo u ovom trenutku i dati priliku svim igračima, posebno jer ćemo igrati bez dvojice standardnih igrača koja su ozlijeđena. Nadam se da ćemo pružiti dostojan otpor i utakmicu držati u neizvjesnosti do samog kraja - rekao je trener Sparsa Marko Trbić.

Slovenci ispravljaju kiks Slovenski klub nastojat će ispraviti kiks iz prošlog kola kada su gostujući u Crnoj Gori kod Sutjeske doživjeli prvi ovosezonski poraz. Podsjetimo, u prvom susretu ovih dvaju timova odigranom u Sarajevu, Primorska je slavila s uvjerljivih 69:54.

Inače, utakmica u Mostaru igra se s početkom u 18 sati upravo kao i susret u Rogaškoj Slatini.

Večernji list BiH