Željko Šakić: Puni smo samopouzdanja i zato igramo tako dobro

HKK Široki, fran pilepić, HKK Široki, HKK Široki, KK Olimpija, željko šakić, HKK Široki, ABA liga
Osvojena je dvostruka kruna na domaćem planu, u mlađim kategorijama osvojeno je sve što se moglo osvojiti, a u Jadranskoj ligi Široki je ostvario najbolji rezultat otkako se u njoj natječe. Međutim, ako je suditi po početna dva mjeseca u 2012., ova godina bi lanjsku mogla čak i nadmašiti. Naime, uzevši u obzir samo rezultate u 2012. godini u Jadranskoj ligi jedini bh. predstavnik je druga najuspješnija momčad. Odmah iza Maccabija! U ovoj godini europski viceprvak ima šest pobjeda bez poraza, a slijedi Široki sa šest pobjeda i samo jedan poraz, i to od Maccabija. Cedevita, Budućnost i Partizan imaju poraz više od Širokog, a i svi ostali gledaju u leđa momčadi Ivana Velića. Neke od tih ekipa imaju nemjerljivo veći budžet i kvalitetniji igrački kadar, no ova "recesijska" ekipa Širokog, sastavljena od mladih domaćih igrača s nekoliko (pogođenih) pojačanja dobro se nosi sa svima njima. U čemu je tajna?
- Ne znam ima li tajne, ali jedan od razloga je sigurno što smo sigurni u sebe i imamo tu pozitivnu sportsku drskost. Mislim i da smo stvorili pozitivno okruženje oko sebe, a naravno i mi smo postali pravi tim, jer ginemo jedan za drugoga. Također, ne treba zaboraviti ni stručni stožer koji nas dobro vodi. Koliko god igrači igrali dobro ili ne uvijek treba netko da to sve spoji u jedan uštiman orkestar, kaže krilni centar Širokog Željko Šakić koji je na zadnjoj utakmici protiv Hemofarma ubilježio double-double (18 poena, 12 skokova) i bio jedan od najboljih pojedinaca svoje momčadi.
Tom pobjedom (72:65) Široki je skočio na visoko peto mjesto gdje nikada u ovoj ligi nije bio duboko u sezoni. S te pozicije vidi se čak i Tel Aviv gdje će se u travnju igrati Final Four ABA lige. Završnicu ovog natjecanja od naših ekipa uspijevala je izboriti samo Bosna, no tada se završnica igrala s osam ekipa. Iako je Široki u fantastičnoj formi još uvijek je hrabro tvrditi da bi se mogao ugurati među četiri najbolja. No ekipa plovi na valu dobrih igara, atmosfere i rezultata, pa gdje je taj val nanese
- Prije početka sezone mnogi od nas bi odmah potpisali ostanak u ligi, ali sada... Tko zna, ako nastavimo igrati kao do sada i uz malo sreće možda možemo napraviti čudo. Ono je svakako Final Four, dodaje Šakić.
Ako bi završni turnir bio čudo, onda je Eurokup, u koji se može dospjeti dobrom pozicijom na ljestvici, svakako realan i dostižan domet. Ne znamo koliko klub ima interesa igrati Eurokup, jer za takvo natjecanje, drugo po snazi iza Eurolige, potreban je veći budžet, ali sama mogućnost da se Široki nađe u istom kontekstu s recimo Valencijom, Himkijem ili Benettonom bila bi velika stvar za klub koji se voli nazivati "ponosom Hercegovine".
- Mislim da smo ove godine, kada to nitko nije očekivao,napravili veliki rezultat za klub, za grad, praktički za cijelu Hercegovinu. Ali ne želimo tu stati. Mladi smo, puni samopouzdanja i zbog toga smo gladni uspjeha, zaključio je Željko Šakić.

Preko Hrvatske na večerašnji sudar s Partizanom

Budući da se na sjever preko Bosne teško može putovati, Širokobriježani su odlučili na put u Beograd krenuti oko Hrvatske. Taj put će biti puno duži, ali zato relativno sigurniji. U glavnom gradu Srbije će večeras (20 sati) igrati protiv Partizana. Prvak Srbije i aktualni pobjednik ove lige pruža neuvjerljive partije otkako su otišli Nikola Peković i Acie Law, no Šakić ih vidi u samom vrhu i ove sezone.
- Ako izostavimo Maccabi, Partizan je po meni definitivno najbolja momčad u Jadranskoj ligi, kaže Zagrepčanin iz redova Širokog te dodaje:
- Igraju doma, a tamo rijetko gube. Sigurno smo i njihove navijače zaintrigirali svojim igrama i siguran sam da će biti puno više ljudi na utakmici nego kada igraju s nekim drugim ekipama. Partizan je ekipa koja igra jako agresivno i ako nećemo na njihovu agresiju odgovoriti još većom, teško ćemo im moći parirati.

Dnevni list