Wigan želi Sanela Jahića, AEK ne želi ni čuti!

Ističe da svojim igrama u posljednje vrijeme može biti zadovoljan, ali ovakvi porazi definitivno su udar na samopouzdanje cijele momčadi.

Dobro mi ide u posljednje vrijeme, jedino nije dobro što smo ovu posljednju utakmicu visoko poraženi sa, ali dešava se... Igram zaista dobro, namjestio sam gol protiv Panathinaikosa u Kupu kada smo dobili sa 2:0, prije toga bio je penal na meni - govori Jahić.

Standardan, a izostavljen

Ovaj 30-godišnji «all raund» igrač u AEK-u pokriva nekoliko pozicija. Jednako je upotrebljiv kao stoper, ali i kao desni bek i zadnji vezni. Takav je, uostalom bio tijekom dosadašnje karijere, u Želji je zatvarao rupe, u Španjolskoj je otišao kao stoper, ali je pomagao i na bokovima. U reprezentaciji je kod Ćire Blaževića igrao je na nekoliko pozicija, najčešće kao desni bek.

Kod Safeta Sušića sada nije u prvom planu. «Pape» ga nije uvrstio na spisak od 20 igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu protiv Meksika 9. veljače u Atlanti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ne znam zbog čega me izbornik nije pozvao. Igram standardno u svom klubu, tako da nema razloga da me ne zove. Rekao je da će u reprezentaciju zvati samo one igrače koji igraju u svojim klubovima. Ja sam standardan. Ipak, to je stvar izbornika, on odlučuje tko će igrati, a tko ne. Svojim prijateljima želim sve najbolje u utakmici sa Meksikom. Volio bih da pobjedimo, da s dozom samopouzdanja dočekamo meč protiv Rumuna u kvalifikacijama, koji nam je jako bitan - kaže igrač AEK-a koji nije krio razočarenje što ga je Sušić izostavio.

Engleska je najbolja!

Dobre igre u AEK-u ne prolaze nezapženo. Ponovo je dobio ponudu iz Engleske i to opet od Wigana, koji ga je želio dovesti u svoje redove još prije dvije godine.

- Javila mi se jedna engleska menadžerska agencija. Wigan me želi, baš su se zagrijali. Ponudili su 500.000 eura odštete AEK-u i meni 800.000 eura netto godišnje.

Međutim, klub ne želi da me proda u siječanjskom prijelaznom roku, pustili bi me tek na kraju sezone. Ne znam da li će ponuda biti aktuelna i tada. Žao mi je, engleska liga je izazov, najbolje prvenstvo u Europi i svakako da bi bilo sjajno za mene da u ovim, najboljim godinama za nogometaša odem na Ostrvo - kazao je na kraju razgovora bivši igrač Sochauxa, Željezničara, Las palmasa, Meride i Arisa, trenutno jedan od najboljih obrambenih igrača grčke lige.

dnevnik.ba