FOTO/VIDEO   Warriorsi su smanjili prednost Oklahome

nba, kosarka, Kevin Durant, prvi krug doigravanja, NBA liga , Oklahoma City Thunder,  Stephen Curry, Golden State Warriors, Golden State Warriors, Cleveland Cavaliers , Kevin Durant, NBA liga , Kevin Durant, NBA liga , Golden State Warriors, Cleveland, Kevin Durant, NBA finale
Kad su dovedeni na rub eliminacije, u najočajnijoj situaciji od kad je Kerr preuzeo momčad, Warriorsi su smogli snage i smanjili prednost Oklahome u seriji na 3-2.
Kerrova momčad oporavila se nakon prva dva uzastopna poraza ove sezone. I ne samo to, nakon kombiniranih 52 poena razlike za Oklahomu u trećoj i četvrtoj utakmici.
Nije to bila lagana večer za branitelja naslova. Oklahoma je pružila dobar otpor, Durant je spremio 40 poena, a Westbrook dodao 31 koš, osam asistencija, sedam skokova i pet ukradenih lopti, pokušavajući svoju momčad dovesti do petog velikog finala NBA-a i prvog naslova od selidbe iz Seattlea.
MVP lige završio je susret s 31 poenom i bio jedan od najzaslužnijih što je branitelj naslova trenutno izbjegao eliminaciju.

Warriorsi su imali i raspoloženog Klaya Thompsona, koji je završio utakmicu s 27 poena i pomogao svom 'Splash Brotheru' u naumi da pokušaju postati tek deseta momčad u povijesti koja je nadoknadila deficit od 3-1.
No, to je bila tek prva od potrebne tri pobjede.