Vlašić bijesan: Nismo izgledali kao ozbiljna momčad!

hrvoje vlašić, HKK Čapljina

Čapljinci će priliku tražiti protiv drugih protivnika i na drugim terenima. Uoči njihovog gostovanja na Pecari nisu im davani veliki izgledi i visok poraz nije bio preveliko iznenađenje. Međutim, trener Čapljine i bivši trener Širokog Hrvoje Vlašić bio je jako ljut nakon utakmice, ne toliko zbog rezultata, koliko zbog dojma koji su njegovi igrači ostavili u subotu navečer. Iako nije bilo njihovih najvjernijih navijača Patriota, Čapljinci su imali podršku na Pecari, no i ona je utihnula tijekom, za Čapljinu, očajne treće četvrtine.
- Odigrali smo neobjašnjivo loše, u trećoj četvrtini bili smo dugo bez ijednog poena. Pokazivali smo neku nepotrebnu i teško objašnjivu nervozu. Ne razumijem stvarno zašto. Igrali smo protiv momčadi koja je iz jednog višeg ranga i protiv koje možemo samo dobiti, a mi odigramo ispod svojih mogućnosti. U zadnje tri minute mi primimo 12 a ne postignemo niti jedan koš. Takvo što si ne smije dopustiti ozbiljna momčad, to je nedopustivo!, grmio je Vlašić nakon utakmice. Dovoljno je pogledati na statistiku da bi se vidjelo koliko je Čapljina loše napadački igrala u Širokom Brijegu. Za dva je šut bio 43 posto, a za tricu mizernih 19 posto. No posebno u oči upada njihovo izvođenje slobodnih bacanja. Promašili su čak 14 bacanja i to većinom su promašili njihovi bekovi. Da su ih polovicu pogodili barem bi poraz bio ugodniji.
- Nije mi jasno to što se događalo. Nisu uopće potrebne ovolike količine nervoze. Cilj nam je ulazak u četiri najbolje momčadi i još uvijek imamo šanse, ali ako želimo to ostvariti više ne smijemo ovako igrati. Zato sam izuzetno ljut nakon ovakve utakmice, dodao je Vlašić.
Već sutra Čapljinu čeka nova utakmica. Ako protiv Širokog nisu imali što izgubiti, protiv Mladosti na svom parketu moraju dobiti.
- Mladost nije ni blizu kvalitetna kao Široki i vjerujem da ćemo puno bolje odigrati protiv njih. Generalno, mi bolje igramo na svom parketu nego u gostima, a to je nešto što mi se ne sviđa, zaključio je Vlašić.

dnevni list