VIDEO  Cibona poražena od Barcelone, navijači minutom šutnje stali uz klub!

Cibona, kosarka

Utakmicu je obilježila reakcija zagrebačke publike koja je skoro do kraja napunila dvoranu pod Tornjem. Naime, šutnjom u skoro tri posljednje minute druge četvrtine su iskazali svoju ljubav i podršku podršku Ciboni u teškoj financijskoj situaciji u kojoj se trenutno nalazi i pokazali kako će Draženovim domom "odzvanjati" tišina ukoliko klubu nitko ne priskoči u pomoć i on se ugasi. Tišina je prekinuta ovacijama na zakucavanje Leona Radoševića u posljednjim trenucima dionice, piše jutarnji list.

Cibonini su igrači nakon prve četvrtine zaostajali 11 koševa (13-24), a na poluvrijeme se otišlo s osam koševa viška za katalonski sastav (36-44), nakon što je momčad Zdravka Radulovića u drugih 10 minuta uspjela pogoditi četiri trice.

Redoslijed: 1. Montepaschi 5-1, 2. Fenerbahçe 5-1, 3. Barcelona 4-2, 4. Cholet 3-3, 5. Lietuvos Rytas 1-5, 6. Cibona 0-6


Početkom treće četvrtine Cibona se nakon koša Leona Radoševića i dvaju pogođenih slobodnih bacanja Karla Vragovića uspjela približiti na samo minus četiri (47-51), ali više od toga nije išlo. Uslijedili su propusti u obrani, potom i tehnička pogreška Bojana Bogdanovića i Barcelona je ponovo pobjegla na preko deset koševa razlike.

Bojan Bogdanović bio je po običaju prvo ime Cibone s 26 koševa (trice 5/8), uz šest skokova, tri ukradene, ali i pet izgubljenih lopti. Uz njega je jedini dvoznamenkasti igrač bio Radošević, koji je zabio 14 koševa uz šest skokova. Od ostalih je najviše zabio Tomislav Zubčić, sedam koševa.

Barcelonu je prevodio Ricky Rubio s 18 koševa, 4 ukradene lopte i 4 asistencije, dok je Joe Ingles zabio 16 koševa. Dvozmenkasti su prema broju postignutih koševa bili i Terence Morris (15), Fran Vasquez (14) i Boniface Ndong (10).