VIDEO  Australac koji sluša Thompsona i Škoru!

Andrew Bogut
Međutim, Andrew Bogut je Australac hrvatskih korijena, a dnevne navike ponekad su mu iste kao bilo kojem stanovniku Lijepe naše. Prošlog vikenda se na utakmici protiv Phoenix Sunsa teško ozlijedio i na tužan način okončao sezonu. Australac hrvatskih korijena je nakon jednog zakucavanja nezgodno pao te slomio desni lakat i iščašio zglob iste ruke.



Nekoliko dana poslije operacije dao je vrlo interesantan intervju za portal Croatian soccer report u kojem je Andrew Bogut progovorio o svojim korijenima, navikama, košarci...

"Iako sam odrastao u Australiji, živio sam i odrastao kao da sam u Hrvatskoj. Naučio sam jezik, jeo sam hrvatsku hranu kao i slušao hrvatsku muziku, a znao sam i izlaziti u klubove u kojima se sluša takva glazba. Jako sam ponosan svojim porijeklom", rekao je Bogut.



Na upit kakvu glazbu sluša, njegov izbor bio je i više nego zanimljiv.

"Imam gotovo sve od Thompsona, Škore, Pejakovića i Colonije. Volim i stariju glazbu kao što su Azra ili Bijelo dugme", dodao je košarkaš Milwaukeea.

Dodao je još kako od hrvatskih klubova navija za Dinamo, te kako je umalo kao klinac završio u zagrebačkoj Ciboni.

"Kada sam imao 16 godina skoro sam zaigrao za Cibonu. Međutim, u tim sam se trenucima ipak odlučio za košarkašku akademiju u Australiji. Planirao sam da ako tamo ne prođem - odem u Hrvatsku. Da se to dogodilo vjerojatno bi danas i igrao u hrvatskoj reprezentaciji", napomenuo je Bogut.

Zanimljivo je zvučalo i kada je spomenuo kako je u ogledu Hrvatske i Australije (SP Njemačka, 2006.) ipak malo više navijao za Vatrene.

"Bila je to teška odluka. No, ipak je srce malo više tuklo za Hrvatsku, možda i zbog toga što sam pratio i utakmice '90-tih, kada su Vatreni nizali uspjehe i u konačnici osvojili broncu u Francuskoj", zaključio je Andrew.
Net.hr