FOTO  Vedran Princ: Nadam se punoj dvorani i pobjedi nad Bosnom

Vedran Princ, HKK Zrinjski, Živjet će u nama dok Neretva teče, Vedran Princ, HKK Zrinjski, HKK Zrinjski, Vedran Princ
U pohodu na vrh Plemiće predvodi Vedran Princ svojevrsna ikona ne samo ove momčadi HKK Zrinjski, nego i košarke u gradu na Neretvi.

Popričali smo sa Vedranom uoči veliko derbija u subotu i evo što on kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Vrhunaska košarka definitivno se vratila u Mostar. Dijeliš li to mišljenje?

Rezultati koje pružamo to sigurno pokazuju. Košarka se vratila u grad, a mi se nadamo da će to rezultirati većem odazivu navijača na naše utakmice.

Zrinjski igra odlično u ovoj sezoni. Ko je po tebi najzaslužniji za ove igre?

Da dobro igramo, ali ja ne bih nikoga posebno izdvojio. Za dobre igre zaslužan je dobar rad kompletne Uprave, stručnog stožera, pa do samih nas igrača. Ipak Uprava je ta koja treba stvoriti sve uvjete, treneri moraju uskladiti ekipu, a sami igrači evo odrađuju na terenu dobar posao.

Iskreno da li si se nadao uoči sezone da će Zrinjski biti hit ovog prvenstva?

Sigurno da sam se potajno nadao dobrim rezultatima. Otvorili smo dobro ovu sezonu, i nadam se da će to što dulje potrajati. Za sada smo u samom vrhu, a u slijedećem kolu možemo ga i preuzeti.

Za tebe vrijedi pravilo da si kao vino, što stariji to i bolji. U čemu je tajna tvojih sjajnih partija?

Ne znam, ali eto tako to ispada. S godinama dolazi iskustvo i rutina, ali jak trening i dobra sprema su osnovni preduvjet za sve ostalo. Na početku sezone sam imao malih problema sa leđima, sada se sve normaliziralo. Nadam se da će me ozljede u nastavku sezone zaobići, bitno je da dobro radim i treniram i onda pobjede dođu kao neka nagrada za sve uloženo.

Realno gdje vidiš Zrinjski u ovoj sezoni?

Važno je da smo dobro krenuli i da pobjeđujemo. Ja se iskreno nadam u plasman u Ligu za prvaka i onda ćemo pokušati napraviti što bolji rezultat u tom doigravanju.

Slijedi utakmica sa Bosnom. Kakva su tvoja očekivanja?

Očekuje nas teška utakmica, jer Bosna nije slučajno prva na ljestvici sa samo jednim porazom. Dobra su ekipa sa širokim rosterom, ali i mi imamo svoje adute. Igramo pred domaćom publikom, ja se nadam punoj dvorani i očekujem svakako pobjedu, nakon koje bi preuzeli vrh ljestvice.

To bi koliko znamo bilo po prvi puta da Plemići budu na vrhu ljestvice?

Ja se nadam da će tako biti. Bliži se kraj polusezone, i ukoliko uspijemo ući u drugi dio kao vodeći do bi bio veliki uspjeh za nas.Nadam se da smo to u stanju napraviti uz veliku potporu s tribina.

Za kraj poruka i poziv navijačima da konačno ispune dvoranu protiv Bosne

Ovim putem pozivam naše navijače da dođu u dvoranu da nam budu vjetar u leđa. Svakoj ekipi je nezgodno igrati na gostovanju pred punim tribinama gdje publika nosi domaćina, i ja se iskreno nadam da će naša dvorana biti vruć teren za sve momčadi koje nam dolaze u goste. Nadam se da ćemo ovaj puta obradovati naše navijače pobjedom i prvim mjestom na ljestvici.

HERCEGOVINA.info