Vedran Princ: Još nemam novi klub, ali neću pristati na svašta

...gledatelja na tribinama našlo se i poznato lice nekadašnjeg kapetana Širokog Vedrana Princa.

Tridesetogodišnji Mostarac u najtrofejnijem sportskom kolektivu u Bosni i Hercegovini proveo je punih pet godina i kada god to može ne propušta pogledati svoju nekadašnju momčad, bez obzira što danas u Širokom ne igra niti jedan njegov bivši suigrač. No, vremena za odlaske utakmice danas ima napretek, jer je slobodan igrač bez kluba.

Protekle dvije sezone proveo je u Cedeviti s kojom je prošle sezone igrao čak četiri službena finala - iz dva je izašao kao pobjednik (kupovi Dražena Petrovića i Krešimira Ćosića), a izgubio je finala ABA lige od Maccabija te Prvenstva Hrvatske od Cibone.

Nakon što mu je istekao dvogodišnji ugovor s trenutačno najambicioznijim hrvatskim klubom do produženja suradnje nije došlo. Cedevita je na njegovu poziciju dovela dvojicu Amerikanaca, Greena i Stinsona, a Princa je preskočila, premda ga je mogla iskoristiti kao slobodnog igrača.

I njegov bivši klub, hrvatski prvak Cibona, radije se odlučila za Amerikance nego za igrača koji je od 2007. do 2009. odlično funkcionirao u Ciboninom dresu kao back-up playmaker, za što se i specijalizirao tijekom karijere.

No, Vedran Princ odbija komentirati odluke svojih bivših klubova, iako priznaje da je bilo kontakata i s Cibonom, ali i sa Širokim gdje je izgradio košarkaško ime.

- Bilo je kontakata kroz cijelo ljeto, i danas ih ima. Nisam se želio zaletjeti i potpisivati s nekim samo da bih našao klub. Situacija je svugdje teška, mnogi klubovi su bez novca i radije ću se strpjeti i sačekati, nego odlaziti u neizvjesnost, ističe Princ u razgovoru za Dnevni list.

Možda i prvi put u karijeri imao je kompletno ljeto slobodno, jer izvan trenažnog procesa je još od početka lipnja. Ipak, kako ne bi ispao iz forme te se eventualnom novom klubu priključio spreman, Vedran Princ trenira u svom angažmanu i uz pomoć oca Branka Princa, inače košarkaškog trenera s višedesetljetnim iskustvom.

- Radim svakodnevno, ujutro odlazim na trčanje a poslijepodne radim sa "starim" košarkaškom dijelu treninga. Slobodan sam, bez kluba i odmaram, ali to je aktivni odmor, jer ne mogu si dopustiti da ispadnem iz forme, zaključio je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedran Princ.