Vedran Filipović: Organizacijski se moramo podići na viši nivo

HKK Zrinjski, vedran filipović
U pripremi za sljedeću sezonu iskorak će predstavljati nastup u regionalnom natjecanju, Drugoj ABA ligi, za što su se u klubu počeli spremati jer ih očekuje dosta intenzivnija natjecateljska godina.

Svakako je u prvom planu sklapanje igračkog kadra koji će Plemiće predstavljati u novoj sezoni, a prvo pravo pojačanje na tom putu je dolazak iskusnog Marka Šutala (34), donedavnog reprezentativca BiH koji stiže iz francuskog kluba Boulazac Basket.

- To je jedno pravo pojačanje koje nam je možda trebalo već prošle sezone. Puno će nam značiti, posebno jer će nam sad trebati i šira klupa u 2. ABA ligi i domaćem prvenstvu, prokomentirao je direktor kluba, Vedran Filipović.

Osim toga u ovom trenutku je dosta neizvjesno stanje ostatka igračkog kadra.

- Trenutačno smo u pregovorima s igračima koji su tu bili prošle sezone. Ima ih dosta koji su blizu dogovora, a osim toga gledamo i pojačanja. Sve je još otvoreno i ne možemo puno toga konkretnog kazati. I sami igrači su čekali da vide hoćemo li nastupati u 2. ABA ligi. Vjerujem da ćemo do početka priprema imati gro ekipe. Sigurno da neće ostati svi iz prošle sezone, a bit će i novih lica, kazao je Filipović.

Pripreme bi trebale početi 14. kolovoza, dok ekipu trenera Hrvoja Vlašića nastupi u dvije lige (regionalnoj i domaćoj) očekuju krajem rujna, odnosno početkom listopada.

- Sigurno je kako će činjenica da ćemo sudjelovati u dva natjecanja promijeniti dosta toga u pripremi ekipe, a i organizacijskom dijelu donijeti dosta novih obveza. Morat ćemo klub dignuti na jedan novi nivo, napominje Filipović.

U pripremi je i novo izdanje tradicionalnog memorijalnog košarkaškog turnira u pripremnom periodu, 9. po redu turnira "Mariofil Džidić" koji je na rasporedu 15./16. rujna, a čiji će ga sudionici, pored domaćina Zrinjskog, učiniti međunarodnim: Kakanj, Cibona (Zagreb, Hrvatska) i Rogaška (Rogaška Slatina, Slovenija). Er.B.

Šutalo: Vjerujem da mogu pomoći klubu

S Markom Šutalom je dogovorena jednogodišnja suradnja, a on je u prethodnim sezonama osim Boulazac Basketa nosio i dres Dinamo Bukurešta, Signal Odzaci, Novog Sada, Vojvodine, Hemofarma, Širokog, Zadra i Pitestia.

- Zadovoljstvo mi je da sam postao igrač Zrinjskog. Prepoznao sam velike ambicije kluba da napreduje te da se pokaže u najboljem svjetlu u 2. ABA ligi. S trenerom Vlašićem sam već uspješno surađivao u Zadru te sam siguran da ćemo nastaviti na isti način tamo gdje smo i stali. Vjerujem da ću svojom kvalitetom i iskustvom pomoći klubu da ostvari zacrtane ciljeve, izjavio je Šutalo.

Šansa za još jedan bh. tim u 2. ABA ligi

U premijernoj sezoni Druge ABA lige nastupit će 12 klubova, a već ih je poznato 10 (Krka, Rogaška, Split, Bosna, Zrinjski, Dynamic, Borac Čačak, Teodo, Lovćen i Ohrid).

- Odlična vijest za klub, mislim da je prepoznat kvalitetan rad kluba na svim nivoima i da nam je tu mjesto, a što smo svojim igrama i profesionalnim odnosom dokazali u prošloj sezoni, izjavio je trener Hrvoje Vlašić.

Za preostala dva mjesta će se klubovi boriti kroz dva kvalifikacijska turnira. Prvi je za tri bh. kluba: Široki, Sloboda Tuzla i Mladost iz Mrkonjić Grada. Pobjednik tog turnira plasirat će se u drugi kvalifikacijski turnir gdje će se pridružiti ekipama Primorske, Vršca i Sutjeske. Drugi turnir održat će se u Laktašima od 27. do 29. rujna gdje će se igrati po sustavi svatko sa svakim, a u Drugu ABA ligu ući će dva najbolja kluba. Pobjednik Druge ABA lige plasirat će se u Prvu ABA ligu dok će pobjednik Prve ABA lige imati osigurano mjesto u Euroligi.

dnevni list