Uzbuna u Zadru uoči Partizana: Grobari najavili dolazak u Višnjik!

Grobari

... utorak - kazao je sportski direktor Branko Skroče.U Zadru su se prije utakmice s Partizanom suočili sa stanovitom novošću kad je u pitanju dolazak beogradske momčadi.

- Dobili smo informaciju da bi skupina navijača Partizana organizirano htjela doći u srijedu na utakmicu. Nikakvu odluku o tomu još nismo donijeli, a vjerojatno hoćemo u utorak - kazao je sportski direktor Branko Skroče.

Nikad dosad u Zadar, ni u Jazine, ni na Višnjik, organizirano nije došla niti jedna navijačka skupina iz Beograda, ni Grobari (Partizan), ni Delije (Crvena zvezda), a prije nekoliko godina kad je iz Zadra baš na utakmicu s Partizanom organizirano krenuo Tornado, nije dospio dalje od državne granice. Srbi su ih pustili da čekaju i čekaju, potom ih nisu pustili na svoj teritorij. Obrazloženje je bilo - preventiva. Inače, Zadar je obavio već dosta sastanaka s policijom, a bit će ih još.

- Apeliramo na sve koji će doći na utakmicu da u dvoranu ne unose tvrde predmete poput upaljača, kovanica i slično, odnosno bilo kakve predmete koji bi mogli biti opasni - ističe Skroče.

Zanimljivo je da na klupi Partizana neće sjediti Duško Vujošević, trener koji je u 1. kolu na utakmici sa Zadrom bio isključen poslije čega je u Pioniru bio prekid. Tad je Vujošević teško bio kažnjen (post festum rekao je da je shvatio poruku), a kako je u nedjelju na utakmici sa Szolnokijem opet održao mali šou, dobio je dvije utakmice (Zadar i Krka) zabrane vođenja utakmice. Vjerojatno će Vujošević doputovati u Zadar, a ako dođe, domaćin mu je dužan naći i osigurati mjesto na tribini.

U sastavu Zadra, kako je najavio Ante Nazor, bit će Jordan Burgason, a i trener i Skroče potvrdili su da se razmišlja o suradnji s Vedranom Morovićem čijim bi dolaskom bila osnažena razigravačka pozicija. No, zadnju riječ o tomu dat će klupsko vodstvo.

Izvor: Jutarnji.hr