U velikoj drami Široki pobijedio Slobodu za finale i ABA 2 ligu

HKK Široki, HKK Zrinjski, HKK Široki Brijeg, KK Vogošća, HKK Zrinjski, HKK Široki Brijeg, HKK Široki Brijeg, OKK Sloboda, HKK Široki Brijeg, OKK Spars
Na početku utakmice gledali smo nervoznu košarku s obje strane o čemu govori i podatak da je Mateo Drežnjak već nakon prve dvije minute skupio tri osobne pogreške.

Dvoranom je ubrzo počelo odzvanjati "Široki šampion", što je igračima dalo dodatni motivi u posljednjih pet minuta prve četvrtine rade seriju 20:6 i prvu dionicu završavaju s ugodnih 30:16.

Domaćin je u drugoj četvrtini nastavio gdje je stao u prvoj. Vrlo agresivnom i discipliniranom igrom u obrani, a brzom i pametnom u napadu, održavali su dvoznamenkastu prednost. Sloboda nije imala odgovor na takvu igru Širokog i na predah se odlazi s rezultatom 44:28.

U trećoj četvrtini dolazi do velikog pada u igri Širokog. Sloboda je pojačala igru u obrani, šut je proradio u napadu i serijom 17:0 vraćaju se u utakmicu. Igrači Danijela Jusupa ipak uspijevaju zadržati prednost i u posljednju četvrtinu ulaze s vodstvom 55:53.

Sloboda šest minuta do kraja utakmice dolazi do izjednačenja, prvog nakon 10:10. Ipak, Široki se na pogon Jure Zubca, koji je kapetanski poveo ekipu, vraća u vodstvo. U dramatičnoj završnici Široki je slobodnim bacanjima Darija Drežnjaka osigurao veliku pobjedu.

Široki se ovom pobjedom plasirao u finale Prvenstva BiH, ali i osigurao nastup u ABA 2 ligi sljedeće sezone.

Najefikasniji u redovima Širokog bio je Mateo Drežnjak s 19 poena, dok su Goran Filipović i Jure Zubac dodali 14 odnosno 13 poena. Kod gostiju se istaknuo Danilo Šibalić s 18 poena.

Ovo je Širokom i Slobodi bila sedma međusobna utakmica u sezoni, te šesta pobjeda momčadi s Pecare.

Treba pohvaliti i fantastičnu atmosferu na tribinama na kojima se okupilo 2.500 navijača.

Široki će u finalu igrati protiv Sparsa koji su nešto ranije s 79:71 svladali Zrinjski.

(www.jabuka.tv)