U redovima Cedevite pojačanje iz Širokog Brijega

Toni Katić, KK Cedevita, Grad Široki Brijeg, košarkaš
Aktualni prvaci Hrvatske i viceprvaci ABA lige doveli su novo pojačanje. Potpis na četverogodišnji ugovor s Cedevitom stavio je Toni Katić, jedan od najtalentiranijih hrvatskih playmakera.

Katić je rođen 9. srpnja 1992. godine, a izbornik Hrvatske Velimir Perasović nedavno ga je uvrstio na širi popis reprezentativaca. Riječ je o igraču velikog potencijala koji bi danas vjerojatno bio mnogo poznatije košarkaško ime da njegov razvoj nisu usporile ozljede i u Cedeviti se nadaju da će se Katić upravo u njihovim redovima razviti u velikog igrača.

Toni je bivši član mlađih reprezentacija Hrvatske. Igrao je na U-16 i U-18 Europskom prvenstvu i U-19 Svjetskom prvenstvu. Seniorsku košarku počeo je igrati u Splitu, a kasnije je prešao u Široki, gdje je proveo posljednje dvije sezone.

U prošloj sezoni napravio je značajan iskorak i u prosjeku je bilježio 14.1 poen, 3.2 skoka i 4.2 asistencije za 28:54 min. po utakmici, a njegova momčad u finalu prvenstva BiH izgubila je od Igokee.

Katić je stoga imao i više ponuda, no na kraju se odlučio za Cedevitu: "Odlučio sam se za Cedevitu jer je to bila najbolja ponuda i to je za mene bio najbolji klub. Cedevita je najbolji hrvatski klub. Mislim da ću tu imati najbolju priliku za napredak. Ipak Cedevita igra Euroligu i ABA ligu i to je, između ostalog, presudilo."

Predzadnju sezonu Katić je sa Širokim igrao u ABA ligi, no u prošloj je igrao samo nacionalno prvenstvo BiH. U klubu koji se bori za vrh regionalne lige i nastupa u Euroligi nikad nije bio pa stoga i sam kaže da će mu vjerojatno trebati vremena za prilagodbu.

"Individualno u sljedećoj sezoni sigurno očekujem napredak, kao i u svakoj. No, ovo je ipak jedna puno veća razina od onih na kojima sam igrao dosad i zato ću možda i trebati malo vremena prilagodbe za novu sredinu i ovu razinu košarke. No, mislim da ću to brzo proći, a što se tiče momčadskih ciljeva, očekujem da Cedevita najmanje ponovi prošli sezonu, a ako je moguće da i napravi korak naprijed", dodao je Katić, koji već otprije dobro poznaje igrače iz svlačionice Cedevite.