U Parizu je održan ždrijeb skupina za Eurobasket 2015.

eurobasket 2015 , Hrvatska zemlja, eurobasket 2015 , kosarka, Eurobasket
Hrvatska košarkaška reprezentacija doznala je protivnike u skupini C Eurobasketa koja će se u rujnu 2015. igrati u zagrebačkoj Areni. To su: Slovenija, Grčka, Makedonija, Gruzija i Nizozemska.

U ždrijebu održanom u Parizu naša reprezentacija je bila nositelj zahvaljujući četvrtom mjestu na Eurobasketu u Sloveniji prošle godine, a kao jedan od domaćina Hrvatska je mogla birati reprezentaciju iz druge jakosne grupe u ždrijebu i odabir je pao na Sloveniju koju su naši košarkaši pobijedili na lanjskoj smotri, kao i još dva suparnika iz skupine (Grčku i Gruziju).

Hrvatska reprezentacija trenutno je bez izbornika, a tko će košarkaše voditi na domaćem Eurobasketu trebalo bi biti poznato u siječnju.

Uz Zagreb, preostale skupine igrat će se u Latviji (Riga), Njemačkoj (Berlinu) i Francuskoj (Montpellier).

Utakmice po skupinama igrat će se od 5. do 11. rujna sljedeće godine, a završnica, u koju će se probiti po četiri najbolje selekcije iz svake skupine, od 12. do 20. rujna u Lilleu, na nogometnom stadionu čiji je kapacitet čak 27.000 mjesta.

Ovo je prvi put da četiri zemlje organiziraju Eurobasket, a ovo prvenstvo se trebalo održati u Ukrajini, kojoj je oduzeto domaćinstvo zbog rata u toj zemlji.
Eurobasket 2015.:

Skupina A (Montpellier): Francuska, Finska, BiH, Poljska, Izrael, Rusija

Skupina B (Berlin): Španjolska, Srbija, Turska, Italija, Njemačka, Island

Skupina C (Zagreb): Hrvatska, Slovenija, Grčka, Makedonija, Gruzija, Nizozemska

Skupina D (Riga): Litva, Ukrajina, Latvija, Belgija, Češka, Estonija