U derbiju cijele polusezone Zrinjski napada Široki na prvome mjestu

zrinjski - rogaska

Večeras se u Mostaru u dvorani na Bijelom brijegu s početkom u 18 sati igra derbi 11. kola i cijele košarkaške polusezone u prvenstvu Bosne i Hercegovine u kojem će aktualni prvak Zrinjski ugostiti Široki, vodeću momčad lige. Očekuje se prava košarkaška poslastica i sraz dviju trenutačno najboljih momčadi u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Zahuktali Širokobriježani

Široki u Mostar stiže na krilima osam uzastopnih pobjeda. Jedini poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva Bosne i Hercegovine doživjeli su u drugom kolu na gostovanju kod Kaknja. Igrači trenera Danijela Jusupa igraju solidno i mlada momčad s Pecare djeluje dosta dobro, uigrano i energetski prilično moćno. U Mostar stižu bez zdravstvenih problema, dok Zrinjski nikako riješiti taj problem.

U prošlom kolu Druge regionalne ABA lige u susretu protiv beogradskoga Dynamika ozlijedio im se jedan od boljih igrača Luka Pandurić. Hrvatski branič ozlijedio je koljeno. U prvi mah izgledalo je strašno, no, srećom, nije riječ o težoj ozljedi. Uz njega u sastavu trenera Hrvoja Vlašića neće biti ni Svena Smajlagića, koji još nije sanirao ozljedu. U igri protiv Širokobriježana mostarska momčad suprostavit će se s braničima Sokolovićem, Šutalom i Petrićem.

Uoči večerašnjeg susreta, kapetan Širokog Jure Zubac ocijenio je izglede svoje momčadi.

- Očekuje nas do sada najteža utakmica, ali vjerujem da će momčad dati svoj maksimum. Spremni smo i motivirani, ali i svjesni snage aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine Zrinjskog, kao i toga da igraju u svojoj dvorani. Nadam se dobroj utakmici i pozitivnom ishodu - kazao je kapetan momčadi s Pecare Jure Zubac.

vecernji.ba