U Čitluku održan novogodišnji košarkaški turnir za mlađe kategorije

kosarka, Čitluk, turnir
Novogodišnji turnir Brotnjo 2014. igran je u predkadetskoj i u kadetskoj konkurenciji, a u kategoriji predkadeta turnir su osvojili košarkaši KK Cibona, dok se u kategoriji kadeta najboljom pokazala momčad HKK Široki.

U utakmici za treće mjesto predkadeti Širokog pobijedili su predkadete Brotnja 85:56 i na taj način osvojili treće mjesto, nakon čega je Cibona u finalu turnira porazila Šibenik 84:77. Pored osvajanja prvog mjesta dominaciju o ovoj kategoriji košarkaši iz Zagreba potvrdili su osvojivši i dvije individualne nagrade. Naime, s 67 postignutih poena Dino Bistrović bio je prvi strijelac turnira, a za MVP-a turnira proglašen je njegov suigrač Antonio Zubac koji je prve košarkaške korake napravio u Čitluku.

Zagrepčani su imali priliku osvojiti i titulu u kadetskoj konkurenciji, no u finalu se boljom pokazala momčad Širokog. Širokobriježani su na kraju slavili s uvjerljivih 83:65, a pored osvajanja trofeja u momčadskoj konkurenciji Ljubo Zadro je proglašen za MVP-a. Titula najboljeg strijelca u kadetskoj konkurenciji zasluženo je pripala košarkašu Brotnja Gojku Bubalu (68 poena), unatoč činjenici da je njegova momčad poražena u utakmici za treće mjesto od Šibenika 85:60.

Pehare najboljim momčadima i pojedincima turnira uručili su Nikola Lesko i Jozo Prskalo, dvije legende čitlučkog kluba. Kluba koji zaslužuje sve pohvale za organizaciju turnira na kojemu su mladi košarkaši mogli pokazati svu raskoš svog talenta.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba