U Čapljini održan Međunarodni košarkaški turnir za mlađe uzraste

kosarka, turnir
Bio je to pravi košarkaški praznik za sve mališane koji su ljubitelji košarke, a to su bile ekipe KK ''Dubrovnik'' iz Dubrovnika, KK ''Metković'' iz Metkovića, HKK ''Zrinjski'' Mostar i HKK ''Čapljina - Lasta''.

Uz odličnu organizaciju i još bolju košarku stvorila su se nova košarkaška poznastva i dogovorila buduća suradnja između ova 4 kluba.

Utakmicu je otvorio derbi između bh. klubova, odnosno domaćina HKK ''Čapljina - Lasta '' i HKK ''Zrinjski'' Mostar. Cijela utakmica bila je jako napeta a Čapljinci su doslovno u posljenjim minutama postavili konačan rezultat 52:48, što im je donijelo plasman u finale.

U drugoj utakmici dana na redu je bio derbi hrvatskih klubova, a snage su odmjerili KK ''Dubrovnik'' i KK ''Metković''. Dubrovčani su u bili jako raspoloženi i sa visokom razlikom 52:19 savladali ekipu Metkovca i izborili finale turnira.

U utakmici za treće mjesto sastali su se HKK ''Zrinjski'' Mostar i KK ''Metković''. Ekipe su podjednakim tempom započele utakmicu, da bi u posljednjoj četvrtini košarkaši ''Zrinjskog'' ubacili u veću brzinu i rezultatom 41:30 osvojili titulu trećešlasirane ekipe turnira.

U finalnoj utakmici sastali su se domaćin HKK ''Čapljina - Lasta '' i KK ''Dubrovnik''. U ovoj utakmici nije izostala ni potpora navijača, kako za domaću tako i za gostujuću ekipu, jer veliki broj roditelja doputovao je iz Dubrovnika da podrži svoje mališane na ovom turniru. Prva četvrtina otišla je u korist gostiju, i to rezultatom 11:15, da bi Čapljina u drugoj trećini čak prešla i u vodstvo i na poluvrijeme se otišlo sa prednošću Čapljine 26:25. U trećoj četvrtini snage su bile izjednačene i igralo se koš za koš, a gosti su ovu četvrtinu okrenuli u svoju korist i osvojili je rezultatom 41:40. U posljenjoj četvrtini utakmice osjetio se blagi pad u igri Čapljinaca, što odlično koriste Dubrovčani i privode utakmicu kraju konačnim rezultatom 48:52.

U finalnoj utakmici najefikasniji u redovima Čapljine bili su Pervan sa 25 i Bubalo sa 13 koševa, dok su goste predvodili Obad sa 13, Proleta i Sarić sa 11 i Raguž sa 7 koševa.

Najboljim ekipama dodijeljeni su i pokali, a još su dodijeljene nagrade za fair-play i najboljeg igrača. Pokal prvoplasiranoj ekipi KK ''Dubrovnik'' dodijelio je direktor HKK ''Čapljina - Lasta'' Dalibor Milinković, dok je pokale za drugo i treće mjesto u ime donatora dodijelio Boško Perutina. Nagradu za fair-play dobila je ekipa Čapljine, dok je nagradu za najboljeg igrača dobio Dragan Pervan iz HKK ''Čapljina - Lasta''.

O organizaciji, cjelokupnom turniru i finalnoj utakmici za naš portal izjavu su dali trener KK ''Dubrovnik'' Luko Bijelić i trener HKK ''Čapljina - Lasta'' Davor Maslać.

'' Mi smo kao klub ovdje bili i prije tri godine tako da znamo da je Čapljina odličan organizator i domaćin, što je pokazala i ove godine, pa im se od srca zahvaljujem na svemu. Ovakvi turniri za djecu od 12 godina znače mnogo. Rezultat nam nije toliko važan, najvažnije je da sva djeca kroz ovakve turnire nađu svoje zadovoljstvo kroz sudjelovanje u igri, druženje, sklapanje novih prijateljstava i odgoj u sportskom duhu. Sam trening njima ne znači puno, a zahvaljući ljudima dobre volje ovi turniri su savršeni za ispunjavanje svega što je važno za jednog mladog igrača. Mi u Dubrovniku imamo veliki problem jer nemamo priliku igrati puno utakmica i turnira, a razlog tomu je što smo izolirani i što su nam najbliži sparing partneri Metković i Split. '' - ističe trener KK ''Dubrovnik'' Luko Bijelić.

'' Ja sam prezadovoljan igrom i rezultatom s obzirom da smo se okupili prije 20 dana, što je jako kratko razdoblje za neke ozbiljnije pripreme, međutim danas su pokazali da su borci, da su ekipa, klapa, i borili su se lavovski s ekipama koje već imaju i renome i iskustvo i veće znanje od nas. Sve u svemu prezadovoljan sam i igrom i njihovim odnosom i pristupom utakmicama i košarci općenito. Nemjerljivo je koliko njima znači ovaj turnir i osvojeno drugo mjesto, to je za njih ogromno uzbuđenje i doživljaj, toliko veliko da pola njih nije noćas spavalo upravo zbog turnira. Kao domaćin dokazali smo da uz pomoć dobrih ljudi može uvijek organizirati turnir, jer bez putovanja i druženja sam trening nema smisla '' - kazao je trener HKK ''Čapljina - Lasta'' Davor Maslać.

I na kraju donosimo kratki rezime sa svim podacima o turniru, konačan poredak, rezultate i dodijeljene nagrade.

Međunarodni košarkaški turnir za mlađe uzraste ''Čapljina 2010''

Rezultati:
- HKK ''Čapljina - Lasta'' - HKK ''Zrinjski'' Mostar 52:48
- KK ''Dubrovnik'' - KK ''Metković'' 52:19
- HKK ''Zrinjski'' - KK ''Metković'' 41:30 (za treće mjesto)
- HKK ''Čapljina - Lasta'' - KK ''Dubrovnik'' 52:48 (za prvo mjesto)

Tablica:
1. KK ''Dubrovnik'' Dubrovnik
2. HKK ''Čapljina - Lasta'' Čapljina
3. HKK ''Zrinjski'' Mostar
4. KK ''Metković '' Metković.

Nagrada za fair-play:
- KK ''Metković''

Najbolji igrač turnira:
- Dragan Pervan (HKK ''Čapljina - Lasta'')

Suci turnira:
Danijel Vlaho (Mostar) i Vlatko Rotim (Mostar)
Zdravko Jakiša | ČA::portal
slike na: čaportal