Trofejni trener Bajić smijenjen zbog neslaganja s klupskim vodstvom

igokea - zrinjski
...Žarka Milakovića, koji je do sada vodio drugi tim prvaka Bosne i Hercegovine, Student Igokeu, koja se natječe u 1. ligi RS-a .

Zamjerka

Osnovna zamjerka uprave prema dosadašnjem treneru Draganu Bajiću je to što nije dovoljno forsirao mlade igrače pa je, unatoč činjenici da je rezultatski ispunio sve ciljeve, dobio otkaz. Naime, prvak BiH je najnovijim odlukama ABA lige dobio nastup i u idućoj sezoni bez obzira na plasman u domaćem prvenstvu, pa su u upravi procijenili kako je to prilika da mladi igrači Ilić, Nikolić i Janković dobiju prigodu bez obzira na rezultate. Na drugoj strani, Bajić je nekoliko puta isticao kako se mjesto u momčadi zaslužuje isključivo na treninzima i kako će mladići dobiti minutažu kad je zasluže. Na kraju sve je puklo nakon Kaknja, kad je uručen otkaz najtrofejnijem treneru Igokee.

- Nije mi drago što je sve ovako moralo završiti, gorčina postoji jer ni jednom treneru nije drago kada dobije otkaz, bez obzira što stoji iza toga. Igokei želim puno sreće u budućnosti. Iza mene su dvije i pol godine, sretan sam što je u tom razdoblju imao puno lijepih trenutaka. Bilo je, naravno, i onih teških, ali smo ih zajedničkim snagama znali prebroditi. Obrazovan sam da cijenim i poštujem sve ljude koji su učinili dobre stvari za mene dok sam bio na klupi. Tako i ovom prilikom ne mogu ne zahvaliti glavnom menadžeru Igoru Dodiku, počevši od povjerenja koje mi je ukazao kada sam sjeo na klupu. Moram zahvaliti stručnom stožeru, igračima, a posebno kapetanu Vuku Radivojeviću - rekao je u dahu Dragan Bajić.

Žarko Milaković, trener koji je s juniorskim sastavom izborio plasman na završni turnir ABA lige, a sa Student Igokeom osvojio Kup Republike Srpske, već je odradio prve treninge na klupi Igokee.

Iznenađenje

- Ovo je za mene iznenađenje i želim zahvaliti upravi na povjerenju. Veliku zahvalnost dugujem i treneru Draganu Bajiću s kojim sam imao izuzetnu suradnju. Dolazim na njegovo mjesto da sve što je on radio nastavim kroz Ligu 6 i doigravanje. Klub je na dobrim osnovama i svakako želimo što bolje igrati i pokušati ponovno osvojiti titulu prvaka BiH. Ideja je klincima, koji su kroz ove tri godine prolazili kroz mlađe vrste, dati malo veći prostor i vidjeti na koga se može ozbiljno računati - rekao je Milaković.

Žarko Milaković, novi trener aktualnog prvaka BiH Igokee, svoj debi na klupi imat će već sutra kada njegova momčad gostuje protiv Sparsa.

VECERNJI.BA