Tihomir Mustapić: Donijeli smo u Mostar ono što Mostar zaslužuje skupa sa našim navijačima

HKK Zrinjski, Portret prvaka, albert pehar, Tihomir Mustapić, HKK Zrinjski

Evo što nam je Tiho rekao o povijesnom uspjehu, te što očekuje u budućnosti od Zrinjskog.

Za početak čestitke na tituli prvaka!

"Hvala puno na čestitkama" !

Evo prošlo je izvjesno vrijeme, slegle su se emocije. Jeste li svjesni koliki ste uspjeh napravili?

"Prošlo je evo 20-ak dana i još uvijek kad pomislim što smo uspjeli i kad se sjetim proslave prođu me trnci. Emocije su još uvijek jake . Vrijeme će pokazati koliki smo uspjeh napravili, i nadam se da će i okruženje prepoznati naš uspjeh jer donijeli smo u Mostar ono što Mostar zaslužuje skupa sa našim predivnim navijačima koji su nam bili šesti igrač i više od toga".

Pored igrača koji su podnijeli najveći teret, i struka je odradila sjajan posao. Da li ste zadovoljni učinjenim?

"Stručni stožer na čelu s Hrvojem koji je uz maksimalno uvažavanje svih u stožeru bio taj okidač i faktor koji je donosio u ključnim momentima vrhunske odluke i prave poteze. Apsolutno smo zadovoljni učinjenim, ali sport je način života koji ne dozvoljava spavanje na lovorikama i mi imamo jako puno motiva pokazati da ovaj rezultat nije plod stihije i slučajnosti nego planiranja i krvavog i stručnog rada".

Ima li neka utakmica koja se sada može nazvati prijelomnom i koja vam je ostala u sjećanju?

"Teško je u ovako dugoj i sjajnoj sezoni izdvojiti jednu utakmicu . Ali svakako ima nekoliko na koje se možemo osvrnuti s ponosom . Meni osobno najstresnija je bila 2.utakmica polufinala sa Sparsima, možda i više nego utakmica u Laktašima u ligi za prvaka kad sam uslijed kazne našeg prvog trenera morao voditi utakmicu gdje smo prvi put dobili Igokeu u gostima . Cijela sezona i sve što smo dobro napravili stalo je u tu jednu utakmicu. Nakon kiksa kući onako na gostovanju kod Sparsa odigrati bilo je vrh ".

Tijekom sezone ozlijedilo se nekoliko važnih igrača, ali uvijek ste bili brzi s dovođenjem zamjena. Kako ste uspjeli te nove igrače prilagoditi igri Zrinjskog?

"Prilikom dovođenja igrača izbor je bio da to prvenstveno budu karakterni i kvalitetni igrači koje je onda puno lakše uklopiti u pravi sustav kakav Zrinjski ima . Dobrim dijelom je tu iskustvo struke koja se zna nositi s raznim oblicima problema koji vam se mogu u tijeku sezone dogoditi".

Očito je da košarka postala hit u Mostaru. Što učiniti da to ostane i u budućnosti tako?

"Mi smo sretni što smo uspjeli to da košarka postane hit u Mostaru . Od nas će publika dobiti to da ćemo uvijek dati sve od sebe jer to ova predivna publika zaslužuje . Moramo sve napraviti da ova sezona posluži ne kao bljesak nego stvaranje uvjeta za kontinuitet rezultata, a publika to prepoznaje i voli i nikad neće izdati nešto što je tako dobro".

Moramo se osvrnuti i na problem dvorane. Ima li kraja toj agoniji sporta u Mostaru?

"Kada sam spomenuo uvjete za kontinuitet , pri tome mislim i na dvoranu  jer mostarski dvoranski sport radi nestvarne rezultate i nevjerojatno mi je da puno manje sredine imaju po nekoliko dvorana i značajno bolje uvjete  prvenstveno za treninge . Nadam se da će ljudi u institucijama prepoznati i sve napraviti da taj gorući problem riješimo na zadovoljstvo velikog broja sportaša i navijača koji također zaslužuju bolju dvoranu".

HKK Zrinjski u narednoj sezoni?

"Mišljenja sam da HKK Zrinjski u sljedećoj sezoni treba nastojati zadržati kontinuitet dobrih igara i rezultata . Ambicije u prvenstvu BiH i ABA 2 ligi  trebaju biti slične . Znamo da je uvijek teže nešto obraniti nego osvojiti, ali ne bojimo se izazova".

Za kraj poruka čitateljima

"Ostanite i dalje uz nas mi vas nećemo iznevjeriti, zajedno možemo puno i zajedno je sve lakše".

HERCEGOVINA.info