FOTO  Team 3x3 pobjednik Fiba Streetball 2k16 Mostar

Streetball Mostar, Mostar

Organizatori su bili Vijeće mladih Grada Mostara, te pod pokroviteljstvom Fibe što je privuklo brojne ekipe iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Pored sportskog natjecanja gledatelji su mogli uživati u cjelodnevnom programu i zabavi za što su se pobrinuli DJ Mayer i plesni studio B-dance.

Na turniru je učestvovalo 16 seniorskih, 13 juniorskih te 4 ženske ekipe.

Nagradni fond turnira bio je 4000 KM. U seniorskoj konkurenciji prvaci su nagrađeni sa 1600 KM, drugoplasirani sa 800 KM, a trećeplasirani sa 400 KM, uz dodatne Fiba bodove koji igračima daju šansu za nastupe na natjecanjima veće razine.

Pobjednici seniorskog turnira je ekipa 3x3Team u sastavu Mirza Manjgo, Bože Radoš, Dino Šipić i Željko Jović, koji su u finalu sa 16:14 bili bolji od ekipe Caffe Bar AM iz Kaknja (Ermin Dedić, Obrad Tomić, Eldar Merdanović, Haris Delalić). Treće mjesto osvojila je ekipa Esof Vakuf (Muharem Atić, Mersudin Kurić, Emir Mustafica). Pobjednik u šutiranju trojki je Ivan Ivić.  

Kod juniora pobjednici turnira su ekipa Zorićevina Široki Brijeg (Mateo Drežnjak, Filip Marić, Luka Rezić, Ivan Bogdan), a kod djevojaka ekipa Heštag Cro (Martina Šego, Ana Gakić, Maja Gakić).

HERCEGOVINA.info