Sutra i prekosutra košarkaški turnir Mariofil Džidić

HKK Zrinjski

U tu svrhu danas je u klupskim prostorijama održana tiskovna konferencija koju je po starom dobrom običaju vodio doajen mostarskog novinarstva Mario Vrankić. Na tiskovnoj su govorili Kažimir Miličević direktor tvrtke Mreža d.o.o. Mostar koja je generalni pokrovitelj turnira, trener Ivan Vujčić, sportski direktor Boris Džidić i novi kapetan momčadi Mato Perajica.

Prvi je riječ dobio direktor tvrtke Mreža d.o.o. Mostar gospodin Miličević koji je istakao da je njemu i njegovoj tvrtki čast pomoći jedan ovakav projekt koji u pravom svjetlu predstavlja grad Mostar i cijelu regiju. Tvrtka Mreža d.o.o. Mostar je najveći bežični Internet provider u Hercegovini.  Signalnom „Mreže“ pokriveni su Mostar, Široki Brijeg, Čitluk, Ljubuški, Stolac a uskoro će biti pokrivena i Čapljina. Gospodin Kazimir je još naglasio da je ovo tek početak suradnje njegove tvrtke sa HKK Zrinjski, te da će Mreža d.o.o u suradnji sa klubom vršiti izravne prijenose utakmica Balkanske lige putem interneta.

Nakom glavnog sponzora riječ je dobio trener Plemića Ivan Vujčić koji je rekao da mu je drago što se turnir održava u ovo vrijeme da se može vidjeti koliko može njegova momčad u ovom trenutku. Nažalost on sutra neće moći računati na Luku Klaricu koji ima težu povredu, te na Armenda Kahrimanovića čija je povreda lakše prirode. Naglasio je da su učesnici turnira momčadi Mornara iz Bara koja je također učesnik Balkanske lige, Široki Brijeg koja je godinama najjača momčad na ovim prostorima, te Leotar koji je godinama stabilan prvoligaš.

Mato Perajica igra već šest sezona za HKK Zrinjski, te mu je iznimna čast što je postao kapetan ove momčadi. Naglasio je da je sa trenerom sve dogovorio oko svoje nove uloge i da se nada da će opravdati očekivanja.

Sa obzirom na činjenicu da je ove godine ekipa izuzetno mlada, sasvim je sigurno da će iskustvo novog kapetana pomoći mladim igračima da se lakše uklope i prilagode ovoj novoj ligi kakvu do sada nisu igrali.

Na kraju je sportski direktor Boris Džidić u ime svoje obitelji zahvalio ljudima iz kluba što organiziraju turnir u spomen na njegovog oca, te pozvao navijače da dođu i podrže ovaj izuzetno mladi tim Zrinjskog. Direktor je rekao da je svima teško pala povreda Luke Klarice, da će se nešto morati uraditi po pitanju te pozicije koja je ove sezone bila planirana za njega. Ono što je još istakao Džidić jeste poziv i molba da se mediji malo više posvete mlađim kategorijama HKK Zrinjski, jer su to igrači na koje će sutra računati i prva ekipa. Ovaj naredni vikend organizira se i juniorski turnir na kome će pored mladih Plemića učestvovati HKK Čapljina, KK Hercegovac iz Bileće i KK Spars iz Sarajeva, pa je to prilika da se upozna i pozdravi mlade košarkaše Zrinjskog i njihove goste. 

Na kraju su svi učesnici tiskovne konferencije uputili poziv navijačima da dođu sutra u dvoranu na ovaj izuzetno zanimljiv turnir uz poruku da je ulaz besplatan za sve koji dođu.

Turnir će biti otvoren sutra (četvrtak) u 17 sati utakmicom HKK Zrinjski – KK Leotar, dok je dva sata kasnije na rasporedu susret  HKK Široki – KK Mornar Bar.

U petak u 17 sati igra se utakmica za treće mjesto, a finalni susret je zakazan za 19 sati.

zrinjski.info