Streetball Mostar 2016 pod pokroviteljstvom FIBA-e

Streetball Mostar, Mostar, kosarka, fiba, Streetball Mostar, Mostar

Turnir će se organizirati na jednoj od najfrekventnijih lokacija u Mostaru, točnije na šetalištu u ulici Nikola Šubić Zrinski (ex Lenjinovo Šetalište) sa početkom u 9sati. 

Novitet ovogodišnjeg turnira/natjecanja Streetball Mostar 2016" jeste organizacija pod pokroviteljstvom FIBA-e (Interational Basketball Federation)- internacionalne krovne organizacije za profesionalnu košarku, te kao takav ima važnu reputaciju i značaj, ne samo za Mostar nego i širu okolicu Mostara, pa i samu državu BiH.  Mostar će se uvrstiti u listu gradova koji su bili domaćini jednog od turnira ove vrste, te pružiti priliku amaterima košarkašima da kroz prijavu svojih ekipa i članova pojedinačno, skupljaju bodove na FIBA ljestvici i dobiju priliku da sudjeluju u raznim završnim turirima diljem svijeta. 

Projekt „Streetball Mostar 2016" ima za svrhu promociju sporta, posebno košarke, a istovremeno jačanje sportskog duha i sportske etike, širenje i afirmaciju natjecateljskog duha, podrska i afirmacija principa ferpleja, borba protiv nasilja i diskriminacije na bilo koji nacin. Projekat također povezuje mlade ljude, bez obzira na spol, dob, vjeru i nacionalnost, i u isto vrijeme oživljava javni prostor Grada Mostara.

Streetball Mostar,Mostar,kosarka,fiba

Kreiranjem programa na otvorenim prostorima Grada Mostara cilj je da se pospješuje kultura stanovništva, međusobna komunikacija te kvaliteta života. Dugoročni cilj ovog projekta je stvaranje tradicije ovog i sličnih sportskih manifestacija koji povećavaju interes posebno mladih ljudi za život u sportu i sa sportom, u čemu se ogleda i održivost ovog projekta.

Streetball turnir u Mostaru predstavlja samo jedan u nizu natjecanja koja će biti organizirana diljem gradova BiH. Između ostalih, ističemo Streetball turnire u Sarajevu,Tuzli, Banja Luci, Čapljini, Čitluku, Grudama, Ljubuškom, Posušju, Širokom Brijegu, Rami itd.

Kao glavni grad Hercegovine, Mostar zaslužuje da se i u gradu na Neretvi organizira ovakvo kulturno-sportsko natjecanje koje doprinosi  zajednici u užem i širem smislu.

Turnir će se organizirati u dvije dobne skupine: juniori i seniori, a novitet ove godine je natjecanje i u ženskoj uličnoj košarci.

Na turniru se očekuje nastup 28 ekipa seniora i 16 ekipa juniora koji će se natjecati kroz skupine/ knockout faze natjecanja. Očekuju se natjecatelji iz čitave Bosne i Hercegovine, a i šire (Hrvatska, Srbija i Crna Gora).

Početak turnira je 11h dok je očekivani završetak u 23h. Zbog velikog broja ekipa koje će se natjecati, očekuje se i znatan broj posjetitelja koji će se, osim uživanja u košarci, moći zabaviti uz show program (DJ i breakdance) te osvježiti na šankovima naših sponzora, te okrijepiti nekim od brzih jela s roštilja. Također je planirana i Chill out zona, gdje će se natjecatelji i gledatelji moći opustiti uz ugodnu atmosferu i ambijent, te pratiti uživo nastupe košarkaša preko video wall-a,

Najmlađi posjetitelji turnira će se moći zabaviti i na „mini" terenu koji ce biti montiran u krugu streetball turnira, sa malim koševima i loptama. Zabava je garantirana!

Sponzori Streetball Mostar 2016 su:

Zlatni sponzor:
COCA COLA
GUMA M
ARENA SPORT

SPARK
HALO TAXI
PEKARE SUNCOKRET
Univerzalna sportska skola SPORT TALENT
ROLOGRAF
FERRO-KEŠ D.O.O
MALIŠIĆ EXPORT-IMPORT DOO
OPTOTIM
HANSA FLEX
DŽIDA doo
RED BULL
OŽUJSKO

MEDIJSKI SPONZORI:

NAŠA TV, RDV,
HERCEGOVINA.INFO, BLJESAK, POGLED, BH CLUBBING,