Štemberger sve dalje od Širokog

Po Velićevom povratku u Široki počet će i popunjavanje igračkog mozaika za iduću sezonu. Zahvaljujući tome što ima veliki broj svojih igrača u prvom sastavu i što su neki igrači sa strane pod višegodišnjim ugovorima, Široki ima skoro 80 posto definiranu momčad za iduću sezonu. No, neke pozicije u ekipi su deficitarne, a trener i Uprava imat će nešto manje od tri tjedna da ih riješe do početka priprema 16. kolovoza. Široki će tražiti tri nova igrača i to na pozicijama playmakera, beka šutera i centra. Odlaskom Vedrana Morovića u Ukrajinu bh. prvak izgubio je prvog organizatora igre i klubu će ta pozicija biti prioritet. Široki tu ima Josipa Naletilića, no 22-godišnji košarkaš u prvom redu je backup prvom organizatoru igre i on je svojih 15-20 minuta prošle sezone uglavnom odlično koristio. I Josip Bilinovac, koji može igrati playmakera i beka šutera, kod Ivana Velića je čovjek za epizodne uloge i obrambene zadatke. Stoga Širokom treba igrač koji će biti ono što je bio Morović lani, "motor" momčadi i po potrebi egzekutor. Klub će pokušati Morovića odmijeniti hrvatskim igračem, a ako se ne pronađe dovoljno kvalitetno rješenje, neće bježati ni od američkih igrača. Iako su oni često rizični "mačci u vreći" i skuplji igrači od hrvatskih košarkaša, a češće su promašaji nego pogoci kakav je bio Chester Mason.
- Razgovarali smo s mnogim menadžerima i igrači koje nam nude zasad imaju nerealne zahtjeve. Stalno pristižu ponude američkih igrača, ali o iznosima koje traže za svoje usluge bolje da ne govorim, kazao nam je predsjednik kluba Ante Suton kojem smo nakratko prekinuli odmor na moru.

Ništa od odlaska Pilepića u Cibonu

Suton dodaje kako će klub prve konkretne poteze što se tiče dovođenja prinova uraditi sredinom kolovoza kada se tržište stabilizira, odnosno kada bogati klubovi završe s kupovinom. Tada će i igrači sniziti svoje zahtjeve.
Osim novog playmakera u Širokom namjeravaju dovesti beka šutera te centra. Te pozicije prošle sezone popunjavali su Siniša Štemberger i Ivan Grgat. Iskusni Sinjanin ulazi u 37. godinu i teško je od njega očekivati da zadrži visoku razinu igre kakvu je imao u protekle dvije i pol sezone. Iako Grgat ne bi imao ništa protiv nastaviti u Širokom svoju dugačku i bogatu karijeru, čini se da je došlo vrijeme rastanka. Što se, pak, Štembergera tiče, u slučaju 32-godišnjeg Riječanina nešto je drugačija situacija.
- Štemberger pokušava naći angažman u inozemstvu kako bi dobio puno bolje uvjete nego mu možemo mi ponuditi, što je apsolutno razumljivo. Ukoliko ne uspije naći, naša vrata su mu uvijek otvorena, dodaje Suton.
Na poziciji beka šutera Široki ima i novopečenog hrvatskog reprezentativca Frana Pilepića. Premda je bilo govora da će ubojiti šuter otići u Cibonu, po svemu sudeći, Pilepić će odraditi još jednu sezonu u redovima prvaka BiH s kojim ima ugovor do 2013. godine.

Petorka Širokog u sezoni 2011./2012.

PLAYMAKER
?
ŠUTER
Fran Pilepić
KRILO
Ivan Ramljak
KRILNI CENTAR
Željko Šakić
CENTAR
Darko Planinić
PRIČUVE
Josip Naletilić
Josip Bilinovac
Dalibor Peršić
Boris Barać
Mario Novak


Dnevni list