Slovenci bolji, novi poraz Hrvatske na SP-u

fiba, Hrvatska košarkaška reprezentacija, Svjetsko prvenstvo, liga 13, najava, kosarka

Hrvatska je dobro otvorila dvoboj i kvalitetnim protokom lopte stvarala seriju dobrih pozicija za šut. Ruke su bile mirne i kontinuirano vodstvo Hrvata na najvišu točku je došlo nakon 'odbojke' Andrića koji je pogodio za 32:24. Sve je izgledalo dobro, ali košarkaši su nas navikli na 'crne rupe' tijekom utakmica, koje ozbiljniji protivnici ne opraštaju.

Trica Tomasa osigurala je pet koševa viška na poluvremenu, ali loša serija i potpuni gubitak kontrole u vlastitom reketu odnijeli su prednost i Slovenija se košem Vidmara vratila u vodstvo nakon tri minute trećeg perioda. Loše smo i nastavili i Slovenci nošeni euforičnim navijačima otišli su na visokih 64:55.

Vratili smo se serijom trica u kojima je prednjačio Marko Popović, ali kada se dvoboj vratio u standardni ritam, oslabljeni Slovenci su mirno priveli susret kraju i s Brazilom će se boriti za drugo mjesto u skupini, iza nedodirljivog SAD-a. Tako se nastavila dugačka serija košarkaških poraza od zapadnih susjeda, koja traje od 1995.

Hrvatska je pogodila više od pola šutova i za dva i za tri, ali Slovenci su upisali čak 13 napadačkih skokova (naši centri su upali u rane probleme s prekršajima) i pomoć dobili serijom promašaja iz slobodnih bacanja hrvatskih izvođača.

Najefikasniji Hrvat bio je Ukić sa 20 koševa, a pratili su ga Tomas sa 17 i Popović sa 17 koševa. Nedostajao je učinak unutarnje linije gdje je zadovoljio samo Luka Žorić s osam koševa i devet skokova. Kod Slovenaca najbolji su bili Laković i Slokar sa po 15 koševa, a Dragič je dodao 14.

Slijedi dan odmora, nakon čega će Hrvatska protiv Tunisa tražiti očekivanu potvrdu plasmana u osminu finala, dok u zadnjem kolu protiv Brazila ima priliku popraviti prilično blijed dojam s otvaranja natjecanja.

izvor: tportal.hr / Borut Šips