Širokom deseti ili Sparsu prvi naslov

OKK Spars - HKK Široki Brijeg
Širokobriježani imaju prednost domaćeg parketa zbog boljeg plasmana u ligaškom dijelu i borit će se za deseti naslov prvaka, dok Sarajlije nemaju još ni jedan osvojeni trofej u bosanskohercegovačkim natjecanjima. U redovima Širokobriježana zrači optimizam jer su najvažniji cilj ostvarili, plasman i povratak na regionalnu košarkašku scenu.

Trud se isplatio

- Najprije smo zacrtali plasman u Ligu 6, a nakon toga smo dobro rezultatski stajali pa smo pomalo podizali ljestvicu i onda se u dogovoru s trenerom i strukom pojačali na mjestima koja su nam bila nužna i u trećoj utakmici protiv Slobode izborili plasman u 2. regionalnu ABA ligu - kazao je predsjednik Širokog Igor Jelčić. Trener Širokog Danijel Jusup prvi je trener koji je sa Širokim igrao u ABA ligi.

- Drago mi je da se rad i trud isplatio. Dečki su stvarno izvršavali sve obveze koje su pred njih postavljene. Vjerovali su u to što rade i to nam se vratilo. Ja sam zadovoljan najviše zbog ovih momaka koji su zaslužili igrati razinu više s obzirom na svoj potencijal i radne navike. Drago mi je zbog Širokog koji je zaslužio igrati u regionalnom društvu jer je Široki pridonio na afirmaciji dok je takva liga nastajala - kazao je Danijel Jusup, a o večerašnjem protivniku je napomenuo kako je riječ o momčadi koja igra sličnu košarku kao i Široki, ali se nada da će njegovi momci znati iskoristiti ukazanu prigodu.

Napravljen veliki posao

- Ovo što smo ostvarili neće pobjeći u idućih petnaest dana. Mi se okrećemo finalnoj seriji i učinit ćemo sve da izgledamo što bolje i ako nam se ukaže prigoda, znati je iskoristiti - zaključio je trener koji je prije petnaest godina sa Zadrom pobjedom nad Maccabijem osvojio regionalnu košarkašku ABA (Goodyear) ligu. Centar Filip Kraljević nada se dobroj igri u finalnom nizu, a o dolasku u rodni Široki Brijeg kazao je kako je presudio sadašnji trener.

- Dečki su i prije mene napravili veliki dio posla, zaslužni su što smo osigurali finale i 2. ABA ligu. Budite sigurni, mi nismo završili posao i dat ćemo sve od sebe da dođemo do trofeja - kazao je centar Širokog Filip Kraljević. Slično razmišlja i Mateo Drežnjak koji je izdanak poznate širokobriješke škole košarke.

- Sve smo ostvarili radom i vjerom u sebe. Ova današnja generacija Širokog većinom je iz omladinskog pogona i nekadašnje je utakmice Regionalne ABA košarkaške lige gledala s tribina. Išli smo od cilja do cilja do cilja i sada smo postavili novi cilj, osvojiti naslov prvaka Bosne i Hercegovine - kazao je Mateo, mlađi od braće Drežnjak u redovima Širokog.

Vecernji.ba