Široki želi zadržati vrh

HKK Zrinjski, HKK Široki, HKK Široki Brijeg
U dosadašnjem dijelu Lige za prvaka i jedna i druga momčad ostvarile su po tri pobjede i doživjele po jedan poraz. Širokobriježani su pobjedu više prenijeli iz prvoga dijela prvenstva i stoga se sami nalaze na vrhu prvenstvene ljestvice s pobjedom više od drugoplasiranih Sparsa.

Značajan susret

Večerašnji susret značajan je i za jednu i drugu momčad koje će igrati derbi ovog kola. Gostima bi eventualna pobjeda širom otvorila startnu poziciju broj jedan pred doigravanje, dok bi domaćinima donijela izglede preoteti prvo mjesto sastavu trenera Danijela Jusupa. U dosadašnjem dijelu natjecanja ove dvije momčadi sastale su se dva puta i u oba međusobna susreta i jedna i druga momčad upisale su vrijednu gostujuću pobjedu. Večerašnji susret je otvoren i izrazitog favorita ovog puta baš i nema. U prošlom kolu Širokobriježani su odigrali dobro i rezultat toga je visoka pobjeda nad Slobodom, dok je Spars u derbiju kola slavio na teškom gostovanju u Mostaru nad Zrinjskim.

Momčad Zrinjskog gostuje u Mrkonjić Gradu kod Mladosti, trenutačno posljednje momčadi na ljestvici Lige za prvaka. Sastav Hrvoja Vlašića odlazi kao favorit u Mrkonjić Grad bez obzira što su se u prvom dijelu sezone upravo na tom gostovanju opekli i doživjeli poraz. Objektivno, Zrinjski je bolja momčad i očekivati je njihovu pobjedu i ostanak u igri za visoku poziciju pred doigravanje. Natjecanja u Ligi za ostanak su završena.

Nepoznat status Igosa

Trojac Gradina, Bosna Royal i Student izgubili su prvoligaški status. Zbog nepoznatog statusa Igokee, a i uvijek čudnih kombinacija oko popune prve lige, ništa se ne zna i uvijek je moguće da neki od klubova, koji na sportskom polju izgube prvoligaški status, sljedeće sezone ponovno budu u tom rangu natjecanju.

vecernji list