Široki WWin nakon ove sezone ostaje bez najboljeg igrača?!

HKK Široki, fran pilepić, HKK Široki, HKK Široki, KK Olimpija, željko šakić, HKK Široki, ABA liga
Postigavši 25 koševa crnogorskim prvacima te tako odvevši svoj Široki do pobjede u produžetku 84:77, najbolji strijelac domaćih Fran Pilepić impresionirao je vodstvo podgoričkog kluba. Navodno su vodeći ljudi dvaju klubova nakon utakmice imali poduži razgovor, a glavna tema bila je mogući prelazak ovog šutera iz redova bosanskohercegovačkog u redove crnogorskog prvaka. Predsjednik Širokog Ante Suton potvrdio nam je kako se Budućnost zanima za njegovog igrača, ali kako je Pilepić zanimljiv još nekim klubovima, prije svega hrvatskim.

- Pilepić je ove i prošle sezone oduševio vodeće ljude nekoliko klubova iz regije, a postao je zanimljiv i Budućnosti. Kao i svaki naš prvotimac, on je potreban našoj momčadi, ali mi smo se orijentirali na politiku izgradnje i prodaje igrača. Zato sam i rekao prijateljima iz Podgorice da ćemo se moći dogovoriti ukoliko upute ponudu koju je teško odbiti, kazao nam je Suton odmah dodavši:
- Naravno da ne ovisi sve o nama, jer tri strane trebaju dati suglasnost. Osim kluba pristanak moraju dati sam igrač i njegov menadžer. Mi ne možemo ugovoriti posao ako se Pilepiću ne ide u određeni klub.
Mladi 22-godišnji bek iz Novog Vinodolskog ima ugovor sa Širokim do kraja sezone 2012./2013. On može otići nakon ove uz fiksnu odštetu čiju visinu Suton nije želio otkriti.
- Odšteta na kraju ove sezone je fiksna i jasno definirana, ali ako ga netko u svojim redovima želi ove sezone, onda je sve stvar dogovora, dodaje Suton.
Pilepić je u Široki Brijeg kao relativno neafirmiran igrač stigao prošlog ljeta iz redova Svjetlosti iz Slavonskog Broda. Iako je bio "ispred nosa" najboljim hrvatskim klubovima, Pilepić im je postao zanimljiv tek kada je stekao punu afirmaciju u NLB ligi u dresu Širokog. Tako je završio u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske, a navodno ga je ljetos u svoje redove željela dovesti i Cibona, iako sam igrač demantira da ga je bilo tko iz zagrebačkog kluba oko toga kontaktirao.

Dnevni list