Široki odnio plijen iz Trnskog, pobjeda protiv Zagreba (71:81)

...pobjedu nad Crvenom Zvezdom, javlja sportnet.hrZagrepčani su vodili tijekom cijelog prvog dijela, no momčad Ivana Velića uporno je držala priključak. Domaćini se niti u jednom trenutku nisu uspijevali odlijepiti te se na poluvrijeme otišlo s neizvjesnih 38:33 na semaforu.

Treća se dionica pokazala ključnom. Gosti su pogađali važne lopte izvana, a u redovima Zagreba nije bilo pojedinca koji bi povukao i uzvratio Širokobriježanima. Tih deset minuta okončano je s 26:14 za košarkaše Širokog.

Ako je u Trnskom i postojala neka nada u drugi preokret, novom su je serijom trica ugasili Siniša Štemberger, Chester Mason i Frano Čolak. Pet minuta prije kraja rezultat je glasio 73:59 za Široki i tu je priči bio kraj.

U završnih 81:71 Mason je ugradio 20 koševa, 7 skokova i 3 asistencije. Štemberger je ubacio 15 (svih pet trica), Čolak je dodao 13, a Šime Špralja 12.

Prvi strijelac Zagreba bio je Damir Mulaomerović (19 koševa, 4/4 za tricu), a double-double ubilježio je Luka Žorić (14 koševa, 11 skokova). Krunoslav Simon imao je 12 pogodaka, no izostao je učinak ostalih.

Široki je tako i po drugi puta ove sezone nadjačao Zagreb - u Hercegovini je presudila Špraljina trica na samom kraju - i ne uspije li se sastav Denisa Bajramovića plasirati na završni turnir pogled će sigurno usmjeriti i prema njima.

sportnet.hr