Široki i Zrinjski u tijesnoj utrci za povoljan rasplet

zrinjski-široki

Ovoga puta će za plasman među najboljih pet ekipa Lige 12, a potom i u Ligu 6 (gdje ih čeka ABA ligaš Igokea iz Aleksandrovca), morati prvenstveno večeras savladati Mladost iz Mrkonjić Grada. U slučaju da se na kraju nađu u krugu nekoliko momčadi s jednakim brojem bodova, Širokobriježani su u prednosti jer negativan međusobni skor imaju samo sa Zrinjskim. Jesenas su, međutim, u Mrkonjić Gradu izgubili 58:50 i prvo će morati apsolvirati ovu prepreku kako bi bili sigurni u daljnji tijek natjecanja.
Dva kola do kraja sigurni su samo sarajevski Sparsi i trebinjski Leotar koji su dominirali tijekom čitavog prvenstva. U neizvjesnosti su ostale momčadi koje će tražiti svoje mjesto u Ligi 6, odnosno Široki, tuzlanska Sloboda, Zrinjski, Kakanj, dok teoretsku šansu za plasman u nastavak borbe za titulu prvaka Bosne i Hercegovine imaju čak i momčadi Građanskog iz Bijeljine te Mladosti. Konačni rasplet će ipak biti jasan tek po okončanju prvog dijela prvenstva, odnosno tek idućeg vikenda.

Svoje mjesto među najboljih pet i plasman u Ligu 6 traže i košarkaši mostarskog Zrinjskog koji imaju priliku dosta toga riješiti eventualnom pobjedom u Sarajevu protiv Bosne koja ima samo teoretsku šansu za ostankom u Ligi 12. Plemići će biti oslabljeni neigranjem Mihaila Sekulovića koji je bolestan, dok je za nastup upitan Ivan Jurković. U rosteru neće biti ni mladi Marin Gilja i Stipe Planinić.

Uzbuđenja neće nedostajati ni u borbi za ostanak gdje su trenutačno na pozicijama koje vode u niži rang zenički Čelik i sarajevska Bosna. Osim njih u opasnosti da ispadnu iz lige su i bilećki Heo te momčad Varde iz Višegrada.

Dnevni list