Široki deklasirao Student na Pecari

kk spars -hkk široki
Nakon važne pobjede u prošlom kolu u Tuzli, Široki je nastavio pozitivan niz. Sjajno su otvorili susret i predvođeni ponajviše šuterski raspoloženim kapetanom prvu četvrtinu lako priveli kraju. Od 23 koša domaćih u prvom periodu igre, Jure Zubac ubacio je 11, dok su gosti uspjeli ubaciti svega 9.

Druga četvrtina nastavljena je u istom ritmu. Široki nije popuštao, a Student je u igri držao Željko Klještan. Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 44:31.

Početak treće četvrtine bio je napadački odličan za domaćine koji su lakoćom dizali prednost. Široki je u jednom trenutku vodio 30 razlike, ali onda su se gosti digli. Košarkaši Studenta uspjeli su postići 12 vezanik poena, ali igrači Danijela Jusupa nisu dopustili da im se ozbiljnije približe tako da je treća četvrtina otišla u korist Širokog rezultatom 73:50.

Posljednju četvrtinu Široki je rutinski priveo kraju te tako nastavio pobjednički niz. Kod Širokog najefikasniji bili su Filipović s 20 i Mateo Drežnjak s 18 koševa, a u Studentu se istaknuo Željko Klještan s 20 poena.

Široki sada ima tri pobjede (Vogošća, Sloboda, Student) i jedan poraz (Kakanj), a u trećem je kolu bio slobodan.

(www.jabuka.tv)