Senzacionalni Split Co dobio Cibonu u Zagrebu

Zagreb - Cibona 86:92
Košarkaši Splita u susretu su 3. kola Lige za prvaka iznenađujuće kao gosti svladali Cibonu sa 79:78 (34:34), dok je u drugom subotnjem dvoboju Zadar uvjerljivo nadigrao Šibenik sa 108:69 (48-36).

Neizvjesni susret u zagrebu imao je nesvakidašnju završnicu, pri rezultatu 78:78 iskusni Srđan Subotić pogodio je jedno od dva slobodna bacanja za Split, da bi u posljednjem napadu Cibone Filipa Krušlina prekršajem zaustavio Ante Đugum. No, branič Cibone je promašio oba slobodna bacanja i tako propustio priliku osigurati svojoj momčadi treću pobjedu u na startu natjecanja.

Inače, Cibona se sredinom četvrte četvrtine odvojila na 76-70, ali Split se nije predao veće svojom serijom 8:0 stigao do prednosti 78-76 na ulasku u posljednju minutu. Ante Žižić je s pogođena dva slobodna bacanja poravnao, a potom je uslijedila opisana završnica.

U sastavu Splita pet je igrača postiglo dvoznamenkast broj poena, a najviše 12 Hrvoje Širko, dok su kod Cibone najbolji bili James Brian Florence sa 24 i Ante Žižić sa 17 pogodaka.

Nakon tri odigrana kola i Cibona i Split imaju po dvije pobjede i jedan poraz.

Zadar je uvjerljivo svladao Šibenik u susretu momčadi koje su u prva dva kola ostvarile po dva poraza. Franko Šango je sa 21 košem bio najefikasniji kod domaćih, a Roko Badžim sa 16 poena kod gostiju.

U nedjelju će se igrati dva preostala susreta 3. kola, oba s početkom u podne, a sastaju se Zagreb - Kvarner 2010 i Gorica - Cedevita