Senzacija: Srbija ispala sa Svjetskog prvenstva

Srbija, sp, Argentina

Zaista sjajnu utakmicu gledali smo danas u prvom četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Srbija je ušla kao blagi favorit, ali na drugoj strani stajali su još bolji Argentinci koji su odigrali bolje od protivnika te zasluženo stigli do pobjede od 97:87.

Od prvog do posljednjeg igrača Argentine, svi su dali jako puno i odigrali utakmicu na vrlo visokom nivou. Niski igrač na krilima Facunda Campazza stvarili su jako puno problema srpskoj obrani, a Luis Scola odigrao je dobro kada je to bilo potrebno.

Argentina je puno odlučnije krenula u utakmicu i prilično lakše stizala do poena. Tako je već u trećoj minuti stigla do vodstva 12:4. Gaučosi su dosta faulirali na početku susreta, napravili osam prekrašaja za pet minuta, ali Srbija se vrlo brzo vratila u egal (16:16).

Igrala se vrlo dobra košarka na obje strane, a prvu je dionicu Argentina zaključila s dva koša viška (25:23). Campazzo je dominirao terenom, a serijom 13:2 stigli do osam poena viška (36:28). Devet trica ubacili su Argentinci u prvom poluvremenu koje su zaključili vodstvo 54:49.

Treća četvrtina protekla je u vodstvu Gaučosa, iako Srbija nikako nije dopuštala protivniku da se odvoji na veću razliku. Vidjeli smo dosta i izgubljenih lopti na obje strane, imale su obje momčadi svojih prilika, a još je jednu četvrtinu Argentina uspjela zaključiti u vodstvu (68:67).

Vrijedi izdvojiti seriju od 6:0 Argentine za devet razlike (82:73), pet minuta prije kraja. Scola je bio samozatajan kroz dobar dio utakmice, ali kada je trebalo odigrao je sjajno. Tako je poentirao uz prekršaj za dvoznamenkastu prednost (87:76).

Bogdan Bogdanović držao je Srbiju još malo u igri, spustio je na minus šest, ali s dva uzastopna ubačaja Argentina riješava pitanje pobjednika 48 sekundi prije kraja (95:85).

Luis Scola zaključio je susret s 20 poena i pet skokova, dok je Facundo Campazzo dodao 18 koševa, šest skokova i 12 asistencija, a Patrick Garino 16 koševa.

Bogdan Bogdanović ubacio je 21 poen kod Srbije, Nemanja Bjelica dodao je 18 koševa i sedam asistencija.