Senzacija nad senzacijama: Cedevita srušila prvaka Europe!

KK Cedevita, Maccabi Tel Aviv, KK Maccabi, košarkaši, KK Cedevita, KK Cibona, Miro Bilan, košarkaš, KK Cibona, KK Cedevita, KK Cedevita, KK Crvena zvezda, kosarka, KK Cedevita, Top 16 Euroliga, Euroliga Top 16, kosarka, KK Cedevita, zadar, Kup Krešimira Ćosića , KK Cedevita, Top 16 Euroliga, KK Crvena zvezda, KK Cibona, KK Cedevita, košarkaši, Miro Bilan, KK Cedevita, naslov prvaka, KK Cibona, KK Cedevita, Duje Dukan
Cedevita je u Tel Avivu pred 11 tisuća gledatelja šokirala Maccabi, pobijedila s 83-73, što joj je prva pobjeda u Euroligi ove sezone!

Branitelj naslova od početka utakmice nije ozbiljno shvatio prvaka Hrvatske, koji je zabio 26 koševa za deset minuta igre. Na poluvremenu je bilo 44-40 za Repešine, a kraj treće četvrtine u kojem su Fran Pilepić i Nemanja Gordić pogađali trice značio je da Cedevita u posljednjih deset minuta igre nosi vodstvo 68-57.

Igrači Jasmina Repeše nisu gubili živce ni kad je Maccabi stigao na samo tri razlike tri minute prije kraja. Mario Delaš bacanjima je vratio na 76-71, a 80 sekundi prije kraja Roko Ukić šestom asistencijom pronalazi Mira Bilana na polaganju za 71-78.

Jeremy Pargo smanjio je na 73-78 na ulasku u posljednju minutu, no Ukić dvicom i tricom zaključuje ovu priču. Cedevita je pobijedila Maccabi s 83-73.

- Ovo nam je jako bitno za samopouzdanje, ova utakmica pokazat će mladim igračima da mogu igrati sa svakim. Protiv CSKA smo bili blizu, sad smo uspjeli doći do pobjede - rekao je Repeša poslije utakmice.

Ukić je bio najbolji strijelac sa 17 poena i šest asistencija, Gordić je završio sa 16 koševa, a Pilepić s 14 i pet asistencija. Bilan i Delaš zabili su po deset koševa.

Nakon četiri kola Cedevita ima jednu pobjedu i tri poraza, a Maccabi omjer 2-2. U sljedećem kolu Eurolige za tjedan dana u Zagreb dolazi berlinska Alba.