Prvenstvo počinje 13. listopada, upitan je nastup Igokee

HKK Zrinjski, KK Igokea, HKK Zrinjski, HKK Zrinjski, KK Igokea, kosarka
Liga kreće 13. listopada uz najavu sudjelovanja 12 klubova. U sustav natjecanja uvrštena je i Igokea iako još nema nikakvih službenih stajališta tog kluba. U prošlogodišnjem prvenstvu BiH naslov prvaka osvojio je Zrinjski, a proteklih godina samo prvak BiH nije igrao prvi dio prvenstva BiH.

Kako je klub iz Aleksandrovca ostao bez naslova, u Košarkaškom savezu BiH očekuju i njegovo igranje u prvenstvu od samog početka natjecanja koja kreću 13. listopada. No, teško će do toga doći jer je Igokea dobila zajamčen status u regionalnoj ABA ligi u idućih 5 godina, bez obzira kakav rezultat poluči u bh. prvenstvenim natjecanjima. No, što će biti još se ništa ne zna. Iz Košarkaškog saveza BiH stižu informacije kako će se 29. listopada održati Skupština na kojoj bi se trebao izabrati glavni tajnik.

Prije skoro dvije godine ostavku na tom mjestu dao je Dubravko Barbarić, a na nedavno raspisani natječaj javila su se dva kandidata Amer Čolan i Haris Bijedić. Čolan je bivši košarkaš koji je igrao za nižerazredni Real-way, dok je Haris Bijedić bio dugogodišnji košarkaški sudac.

Predsjednik Upravnog odbora KS BiH Dalibor Miloš kazao je kako ove dvije prijave nisu konačne jer ima indicija kako će ih još stići. Do održavanja Skupštine najvišeg tijela krovne košarkaške kuće BiH, članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH iz Republike Srpske, zamrznuli su svoj status smatrajući kako je Upravni odbor donosio određene odluke mimo važeće procedure. Raspored 1. kola: Široki - Vogošća, Mladost - Zrinjski, Student - Igokea, Bratunac - Kakanj, Spars - Gradina, Sloboda - Bosna Royal.

vecernji list