Press konferencija HKK ''Čapljina - Lasta'' uoči vrućeg gostovanja kod Brotnja u Čitluku

Neće biti lako jer se Brtonjo nakon promjene trenera diže u igri i protiv nas će se boriti kao lavovi. Moramo biti agresivni i maksimalno koncentrirani te nametnuti visok ritam i ne dopustiti košarkašima Brotnja da se raspucaju prije svega za tri poena. " - poručio je trener HKK ''Čapljina - Lasta'' Hrvoje Vlašić na pressici uoči gostovanja kod Brotnja u Čitluku, u hercegovačkom derbiju u sklopu 9. kola Premijer košarkaške lige BIH.

U Čapljini su svjesni kako Brotnjo ima kvalitetnu vanjsku liniju, a osobito se cijeni dugogodišnje iskustvo Pinjuha. Trener Vlašić još dodaje kako nitko košarkaškoj Premijer ligi BIH ne može lako donijeti bodove sa gostovanja, ali ipak vjeruje kako će njegove lastavice imati dosta razloga da ispiju kvalitetno čitlučko vino.

'' Bit će to teška utakmica, ali sam uvjeren da ćemo uz malo športske sreće mi na kraju slaviti. Jako cijenimo Brotnjo ali smo svjesni i svoje kvalitete koja će se uskoro još više potvrditi. Zato ćemo u Čitluku i izgarati na parketu kako bi osigurali tu važnu gostujuću pobjedu. " - istaknuo je košarkaš Čapljine Jozo Brkić.

'' Pred nam je jako važna utakmica i sve ovisi o našem pristupu i onoj pozitivnoj športskoj agresivnosti u igri. Ukoliko posložimo igru u oba pravca, tj. i obranu i napad. onda neće biti nikakve sumnje u naš uspjeh. Uz sve to moramo naše žute minute svesti na krajnji minimum. S novim trenerom Puljom košarkaši Brotnja svakako zaslužuju respekt. " - istaknuo je Toni Blažević, šposrtki direktor HKK '' Čapljina - Lasta'', koja će večeras u čitlučkoj dvorani imati i veliku podršku svojih vjernih navijača „Patriota".

Čapljinski navijači u Čitluk odlaze organizirano, osiguran je jedan autobus, a dosta će njih ići u kombijima i automobilima, pa će zasigurno i na tribinama čitlučke dvorane biti pakleno ozračje.

Frano Matić | Večernji lis