Pomutnja zbog mladog Hercegovca; ovo su uspjeli samo LeBron, Durant, Oladipo…

Dragan Bender, NBA liga , Dragan Bender, NBA liga , NBA liga , Dragan Bender, Mario Hezonja, Dragan Bender, nba, Dragan Bender, Bojan Bogdanović, NBA liga , Dragan Bender, NBA liga
Neki navijači Sunsa čak idu toliko daleko da u njemu vide budućeg All-Star igrača

U subotu 10. veljače 216 cm visoki hrvatski reprezentativac Dragan Bender, u porazu od Denver Nuggetsa 113:123, odigrao je svoju najbolju i najzreliju utakmicu u NBA karijeri. Za 32 minute provedene na parketu Bender je ubacio 23 koša (šut za dva 6-10, trice 3-5, slobodna bacanja 2-2), a uz to je upisao osam skokova, četiri asistencije, dvije blokade i jednu osvojenu loptu. Ono što posebno treba naglasiti jest činjenica kako je Bender - koji je dosad korišten na obje krilne pozicije - igrao cijelo vrijeme na poziciji centra (petice) u kojoj se očito puno bolje snalazi. Osim što je bio sjajan u napadu pokazao je i napredak u obrani čuvajući srpskog centra Nikolu Jokića. Trener Sunsa Jay Triano očito zna što radi i vidio je u Benderu ono što mnogi dosad nisu. Modernog centra koji može napraviti baš sve na terenu...

'Većinom smo igrali s četiri tzv. mala igrača uz mene na poziciji petice. Došao sam u priliku puno puta potpuno sam šutirati. Bilo je sjajno', rekao je nakon utakmice Bender koji je u zadnjih pet susreta, u kojima je dobio u prosjeku 31,6 minuta, na učinku od fantastičnih 15,4 koševa, 6,6 skokova i 2,8 asistencije. Ukupan šut u tih pet utakmica iznosi su on 53.8?, za tricu fantastičnih 51.9%, a slobodna bacanja 87.5%.

U tom nizu Charlotti je ubacio 18 koševa, protiv Utaha je upisao 16 koševa, 9 skokova i 5 asistencija uz dodatak kako je na te dvije utakmice ubacio po 4 trice.

No, ono po čemu je Bender poseban je činjenica kako je uz NBA zvijezde kao što su LeBron James, Kevin Durant, Victor Oladipo i Kent Bazemore jedini ove sezone dva ili više puta ostvario utakmicu s barem 20 koševa, 4 skoka, 4 asista, 1 ukradenom loptom, 2 blokade i te tri ubačene trice. Tako nešto mogu samo posebni igrači. A ovaj košarkaš rođen u Čapljini, koji je košarkaški stasao u Splitu, je upravo takav. Rođen da postane NBA zvijezda!

'Ovo je nešto novo za mene, igrati ovoliko puno minuta. Lopta se jako dobro kreće u zadnje vrijeme i došao sam u priliku puno češće šutirati. Pokušavam se kretati i naći rupe u obrani kako bih zabio', skromno je rekao Bwnder koji je u Phoenix stigao kao 4. izbor NBA drafta 2016. Iz izraelskog Maccabija gdje nije previše igrao.

Tportal.hr