Pobjeda košarkaša BIH na startu Adecco kupa

Mada su odigrali prvu utakmicu od početka priprema, reprezentativci BiH prikazali su veoma dobru igru, a posebno se istaknuo Mirza Teletović koji je pogađao sa svih pozicija.

Susret su bolje otvorili Makedonci, koji su poveli sa 10:2, a onda je uslijedila serije bh. košarkaša od 12:0 za preokret i konačnih 14:10 na kraju prvog perioda. Dobru igru reprezentacija BiH nastavila je i u drugomj četvrtini. Makedonci su se držali na dva do četiri poena zaostatka, a u 18. minuti Teletović je sa vezanih 10 poena selekciju BiH doveo do prednosti od 11 poena.

I u drugom poluvremenu reprezentativci BiH su igrali na visokom nivou, ne dopuštajući Makedoncima da ozbiljnije ugroze njihovo vodstvo.

U finišu susreta selektor Hadžić pružio je priliku svim igračima, pa su Makedonci do kraja uspjeli ublažiti poraz.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Teletović sa 19 i Đedović sa 13 poena.

Sastavi ekipa:
BiH: Gordić, Nešović 8, Tuljković, Milošević, Bavčić, Kikanović 4, Teletović 19, Kapelan, Đedović 13, Bajramović 4, Varda, Domercant 7.

Makedonija: Mirakovski 5, Ilievski 6, Sokolov 8, Kostoski, V. Stojanovski 10, D. Stojanovski 2, McCalebb, Simonovski, Antić 2, Nikolovski 13, Čekovski, Samardžiski 4.

U drugom meču na turniru večeras u 21.00 igraju Hrvatska - Crna Gora, dok BiH naredni susret igra u ponedjeljak kada se sastaje sa Srbijom.

Fena