Peršić: Loš dan u Laktašima nas nije uzdrmao

Igokea je do pobjede 73:58 kojom su izjednačili na 1-1 u finalnoj seriji došla fizičkom košarkom s puno agresije, no igračima Širokog nisu ostale nikakve fizičke posljedice, koliko emocionalne. Kako je to duhovito sročio krilni igrač Širokog Dalibor Peršić - nisu bili pretučeni, koliko utučeni.

- Kad smo tamo izgubili onu utakmicu iz Lige za prvaka mislili smo da ne možemo odigrati gore jedno poluvrijeme, ali sada mislim da je ovo bila još gora naša utakmica. Opet smo loše otvorili utakmicu i loše reagirali na njihovu agresivnost. U napadu smo posebno imali problema na njihova preuzimanja i ‘match-up' zonu. Jednostavno, nismo bili pravi, kaže Peršić. Njihovi navijači vjerojatno su pomislili kako će se Široki prošetati do naslova, četvrtog u nizu, pogotovo nakon rapsodije u prvoj utakmici. No, ako su se oni spremali za nedjeljno slavlje, igrači sigurno nisu tako razmišljali. Iako priznaju kako su bili pomalo nestrpljivi želeći sve što prije riješiti.
- Iskreno, svi smo se nadali da ćemo doći do pobjede gore i onda imati priliku već u nedjelju slaviti naslov. Trener nas je upozoravao da ono u subotu nije bilo pravo lice Igokee, a i mi smo bili svjesni toga. Ali, eto, ispalo je kako je ispalo. Ako su oni imali u subotu loš dan, onda je naš bio u utorak, dodaje Tuzlak iz redova širokobriješke momčadi.

Široki si je s porazom u Laktašima zakomplicirao život, ali ne previše. I dalje ima prednost domaćeg parketa i od moguće tri preostale utakmice dvije bi igrao na Pecari. Osim što će sada na njima možda biti veći pritisak, jer ako bi izgubili morali bi se "vaditi" u Laktašima, a to nije nimalo jednostavno.
- Nema nekog posebnog pritiska, osim onog standardnog koje nose važne utakmice. Poraz u Laktašima ćemo prekrižiti i u utakmicu ući kao da je prva. Znamo da će biti teško jer oni će biti puni samopouzdanja, ali i mi vjerujemo u sebe i pokazat ćemo opet pravo lice onda kada je najpotrebnije, zaključio je Dalibor Peršić.

Raspored finala
1.Široki - Igokea 85:61 (1-0)
2. Igokea - Široki 73:58 (1-1)
3. Široki - Igokea nedjelja, 20.30
4. Igokea - Široki 22. 5.

Dnevni list