Perasović odbio milijune kako bi vodio hrvatske košarkaše

perasović
Kako je govorio i u prijašnjim intervjuima, "voditi Hrvatsku bila bi mu izuzetna čast", stoga ne čudi to da je 50-godišnji Perasović odabrao mjesto izbornika reprezentacije Hrvatske.

Iako je preko menadžera dobio unosnu ponudu Bešiktaša (minimalno 500.000 eura po sezoni ili oko četiri milijuna kuna!), koju bi odbio rijetko koji trener, Perasović im se zahvalio. Ljubav prema Hrvatskoj očito je bila jača...

"Peras je definitivno odbio Bešiktaš! Napravio je to jer želi voditi Hrvatsku", potvrdio nam je izvor blizak Perasoviću.

Naravno, treba reći da je Perasović mogao prihvatiti ponudu Bešiktaša te i dalje biti kandidat za izbornika, ali očito je procijenio kako je najbolje potpuno se posvetiti samo jednom projektu.

‘Upravni odbor HKS-a, u kojem se nalazi 11 članova, do kraja ovog mjeseca svakako će raspravljati o tome. Iskreno se nadamo da ćemo imati izbornika do kraja veljače', kazao je nedavno za tportal.hr glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić.

Sada je na čelnim ljudima Hrvatskog košarkaškog saveza, koje ovaj tjedan u Vukovaru čeka završnica Kupa Kreše Ćosića, sazivanje sjednice Upravnog odbora na kojoj bi 11 članova trebalo glasovati.

Naravno, s obzirom na to da su ispunjeni svi preduvjeti i da je predsjednik HKS-a Danko Radić održao sastanak s donedavnim trenerom španjolske Valencije - samo se čeka da Perasović i službeno naslijedi Jasmina Repešu.

Nema sumnje u to da će se radoholičar kao što je Perasović odmah primiti posla. Prvo će morati oformiti stručni stožer, a s obzirom na to da je još iz igračkih dana u splitskoj Jugoplastici dobar s Tonijem Kukočem, Dinom Rađom, Žanom Tabakom i ostalima, postoji velika vjerojatnost da netko od trojice spomenutih igrača bude uz njega na klupi.

Hrvatsku od 5. do 20. rujna čeka Eurobasket, a kako smo domaćini našoj skupini C u Zagrebu, nema sumnje da će legendarni Peras napraviti sve da naša reprezentacije bude najjača moguća; od stožera do igrača!

Podsjetimo, Hrvatska se na Eurobasketu 2015. nalazi u skupini C s Nizozemskom, Grčkom, Slovenijom, Makedonijom i Gruzijom, a od šest reprezentacija u osminu finala ići će po četiri najbolje iz svake skupine.

Da je Velimir Perasović najbolje rješenje za izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije, pokazala je i anketa tportala u kojoj je dobio 62,91 posto glasova. Nakon njega najviše glasova dobio je Aleksandar Petrović (15,58 posto), od početka tzv. pričuvno rješenje./HMS/