Omar Pajić: Nadam da ću već u idućoj sezoni dobiti priliku zaigrati za prvi tim Zrinjskog

Omar Pajić, HKK Zrinjski, Omar Pajić, HKK Zrinjski II, HKK Zrinjski

Veliki broj juniora igra za HKK Zrinjski 2 seniorsku Ligu Herceg-Bosne, i tu postižu dobre rezultate. Jedan od mladih Plemića koji nastupa u obe konkurencije je Omar Pajić.

Za početak reci nam kako je igrati dva natjecanja?

"Mogu reci da je to u našem razvoju veoma korisno prije svega, onda sa druge strane snage možemo odmjeriti, u juniorskoj konkurenciji sa svojim vršnjacima, zatim u seniorskoj konkurenciji, u prvoj ligi Herceg Bosne sa starijim i fizički jačim igračima, od kojih su neki prije par godina igrali na zapaženom nivou i sigurno da nam to pomaže da steknemo iskustvo za dalji napredak".

Da li si zadovoljan svojim igrama u ovoj sezoni?

"Filozofija naše ekipe je da je kolektiv izbaci pojedinca i mislim da se time treba voditi, a svojim igrama nisam pretjerano zadovoljan i mislim da uvijek može bolje, ali kao što sam rekao u našoj ekipi iz utakmice u utakmicu iskoči drugi igrač sa kvalitetnom partijom i tako treba nastaviti u kontinuitetu".

Iz godine u godinu napreduješ, pa kome možeš biti zahvalan za taj napredak?

"Za svoj napredak sam prvenstveno zahvalan glavnom treneru Nedjeljku Zeleniki koji stvarno ima zavidno košarkaško znanje i to znanje prenosi na nas u svakom segmentu igre. Zatim bih u svojoj prvoj sezoni u Zrinjskom spomenuo trenera Filipa Novaka, a u ovoj tekućoj, trenera Kristijana Marića".

Juniori su prvi, HKK Zrinjski 2 također igra sjajno. Znači li to da nema brige za budućnost HKK Zrinjski?

"Sigurno da se kvalitetan rad primjeti, tako smo ove sezone u juniorskoj konkurenciji suvereno prvi bez poraza, dok u seniorskoj konkurenciji zauzimamo peto mjesto i sigurno je da se vidi napredak u odnosu na prošlu sezonu. Za budućnost se ne treba brinuti ako se kvalitetan rad nastavi".

Tvoje dobre igre nisu stale neopaženo, pa si dobio poziv za reprezentaciju?

"Pa kao što sam već rekao u nekom od prethodnih pitanja, filozofija naše ekipe je da kolektiv izbaci pojedinca, i tako je moj tim izbacio Soldu i mene nakon jedne zaista dobre sezone, i sigurno da je to poticaj za dalji rad. Zahvalio bih se treneru Borisu Džidiću na pozivu i ukazanom povjerenju".

Prvi tim također igra sjajno. Pratiš li utakmice starijih kolega?

"Da, naravno da pratim nastupe u ligi BiH kao i u premijernom izdanju ABA 2 lige, gdje ti momci igraju sjajno, prave fantastične rezultate i igraju stvarno sjajnu košarku, na većem nivou u odnosu na prethodne godine, i lijepo je kad u svom gradu imaš priliku pogledati tako kvalitetnu košarku. Nadam se da će izboriti nastup na F4 ABA 2 lige i veliko finale lige BiH i tako krunisati, ovu do sada sjajnu sezonu".

Kada tebe možemo očekivati u prvoj postavi HKK Zrinjski?

"Nadam da ću već u idućoj sezoni dobiti priliku, kako bih pokazao svoj napredak u igri i kako bih pokazao da sam spreman igrati na većem nivou".

Imaš li nekih planova za budućnost što se tiče košarke?

"Moji planovi su da izborim mjesto i da se ustalim u prvoj ekipi Zrinjskog, i uz dobar rad da zaigram u nekom od boljih europskih timova".

Za kraj možeš li nešto poručiti navijačima Zrinjskog i prijateljima košarke?

"Poručio bih svima da dođu u dvoranu na Bijelom Brijegu i da podrže kako prvu ekipu tako i nas mlađe, jer publika može biti dodatni motiv i vjetar u leđa".

HERCEGOVINA.info