FOTO  OKK Spars-HKK Široki 74:68

hkk široki okk spars
Sparsi su večeras ostvarili svoju trinaestu pobjedu u isto toliko odigranih utakmica, a ova je došla puno teže nego sve ostale domaće pobjede. Sparsi su nakon 12 uzastopnih pobjeda u ovaj meč ušli kao favorit, jer Širokobriježani nisu bili tako uvjerljivi kao ranije, a i u prvom meču između ove dvije ekipe, slavio je Spars. Ipak, meč je s razlogom nosio epitet derbija, a iako Široki trenutno na tabeli dosta zaostaje za vrhom, jasno je da jedino oni Sparsima i Igokei mogu biti konkurent za osvajanje naslova prvaka BiH.

Nakon sporog početka utakmice sa obje strane, Sparsi u 5. minuti prve četvrtine ulaze u seriju od 7-0 i dolaze do prednosti od 19-7. Tada je izgledalo kao da je pred ekipom Marka Trbića još jedna lagana pobjeda, ali Široki se već do kraja prve četvrtine oporavio i zaigrao bolje. Bili su spustili prednost Sparsa u jednom momentu i na 6 poena razlike; rezultat je bio 21-15. Do kraja četvrtine, Sparsi su ipak blago povećali svoje vodstvo, pa se na odmor otišlo sa 23-15, ugodnih +8 za domaće.

Druga četvrtina donijela je sjajno otvaranje Sparsa, koji su apsolutno dominirali u prvih 5 minuta ovog dijela igre. Napravili su seriju od 8-0 i došli do, ispostavit će se kasnije, najvećeg svog vodstva u prvom poluvremenu. Bilo je 34-19, 15 poena razlike za Sparse. Široki je do kraja ove četvrtine zaigrao dosta bolje i u par navrata prijetio da prihvati ozbiljniji rezultatski priključak za Sparsima, no na odmor se ipak otišlo rezultatom 39-32 za Sparse.

Treća četvrtina je na svom otvorenju donijela mnogo bolju igru gostiju, koji su već nakon dvije minute igre u ovom periodu prednost Sparsa smanjili na samo tri poena razlike. Bilo je 41-38, a Široki je izgledao mnogo bolje na parketu od svojih večerašnjih domaćina. Razlika se topila i u naredne dvije minute, pa je 6 minuta prije kraja treće četvrtine, utakmica bila u gotovo potpunom egalu, jer je Spars imao samo jedan poen razlike, 43-42. Sparsi tada prave brzu seriju od 6-0 kojom se odvajaju od Širokog barem privremeno, ali gosti se ne prepadaju, te ponovo u više navrata uspijevaju da se rezultatski približe. Do kraja četvrtine, domaći su ipak uspjeli zadržati dovoljno koncentracije i privesti je kraju sa istom razlikom sa kojom su ušli u nju, +7. Rezultat je pred posljednju dionicu glasio 58-51 za Spars.

Nakon što je Široki smanjio rezultat na 58-53 na samom otvorenju četvrte četvrtine, Sparsi serijom od 10-0 rješavaju utakmicu i ponovo bar nakratko dolaze do 15 poena razlike. Bilo je u tom momentu jasno da Širokobriježanima povratka u meč nema, ali treba im čestitati na borbenosti koju su večeras pokazali i kojom su ovu utakmicu napravili dosta neizvjesnom. Sparsi su rutinski priveli utakmicu kraju, a ona je okončana rezultatom 74-68.

Najefikasniji u redovima domaćih večeras je bio Nedim Buza. Buza se oporavio od povrede i sada igra sjajno, a večeras je u pobjedu svoje ekipe nad dobrim gostima ugradio 20 poena, 10 skokova i 2 asistencije. Osim Buze, još jedan reprezentativac naše zemlje pružio je odličnu partiju. Stefan Glogovac je ubacio 10 poena, a tome je dodao i 4 skoka. Identičan učinak od po 9 poena i po 4 skoka su zabilježili Igor Josipović i Nikola Đurasović, dva najiskusnija domaća igrača, dok su i Aleksej Nikolić i Edin Atić pružili hvale vrijedne partije. Nikolić je zabilježio 12 poena, 2 skoka i 8 asistencija, a Atić je ubacio 9 poena, uz 8 skokova i 3 asistencije. Sparsi su tako odigrali još jednu utakmicu koju je dobio kolektiv, a s obzirom na broj raspoloženih igrača, nije se osjetilo neigranje Mirze Bulića, koji je ove sezone jedan od važnijih igrača u timu Marka Trbića.

Goste je očekivano predvodio Ivan Novačić sa 23 poena, 9 skokova i 2 asistencije, a vrijedi istaći i da je on jedini u redovima Širokog ubacio dvocifren broj poena.

OKK SPARS: Zahiragić 3, Nikolić 12, Atić 9, Nermin Buza, Manjgafić, Nedim Buza 20, Bašić, Glogovac 10, Josipović 9, Đurasović 9, Gegić, Šalić 2

KK ŠIROKI: Vranješ, Katić 6, Mikulić, Šušak, Ćorić 5, Bilinovac 7, Luburić 2, Zubac 5, Novačić 23, Naletilić 2, Mimica 9, Diminić 9

sport033.com