FOTO/VIDEO  Nova košarkaška zvijezda regije: Ante Žižić

Ante Žižić, KK Cibona, košarkaš, Ante Žižić, NBA draft, nba, Brigada kralja Tomislava, Ante Žižić, NBA draft
Ante Žižić Cibonin 19-godišnji centar odigrao je briljantnu utakmicu u pobjedi nad MZT-om u dva produžetka te samo potvrdio . Birali su ga Celticsi, kao dio prve runde, kao 23. igrača klase 2016. godine. I dok je s ostalim draftiranim igračima bilo jasno kakva im je budućnost, neki su se odmah vratili u Europu, neki su proslijeđeni u razvojne momčadi u NBDL-u, oko Ante Žižića su Brad Stevens, prvi trener, i Danny Ainge, generalni menadžer, vijećali nešto duže.

Ante se vratio u Hrvatsku, a da nije znao hoće li ostati u Ciboni - jer niti jedna druga opcija nije dolazila u obzir - ili će se priključiti kampu Celticsa. Ali tada bi bio unutra, kao dio prve momčadi, odmah s NBA minutama.

Pao je dogovor da ostane još godinu u Europi. Istog se trena Ante Žižić prometnuo u najveću zvijezdu, ne samo Cibone ove godine nego i regionalne košarke. Tijekom ljeta nije se ponukan NBA odabirom zapustio, nego je nabacio još nekoliko kilograma mišića - u odnosu na tijelo koje ima danas, a visina je ostala ista, u dvije godine dobio je gotovo 20 kilograma mišića - i trenutačno svjedočimo onome što sve ovaj 19-godišnjak može.

A može sve. Utakmica koja je odigrana u Skoplju u nedjelju navečer to će posvjedočiti, jer Žižić je na parketu bio 44 minute, a za to je vrijeme izbacio oba svoja čuvara (Lalić, Scott) s pet osobnih grešaka iz igre, poentirao, skakao, blokirao, asistirao, oduzimao lopte...