Nikolina Mustapić Pandža: Vjerovala sam da možemo postati prvaci

ŽKK Zrinjski 2010, žkk široki, kosarka, Nikolina Pandža, ŽKK Zrinjski 2010, Nikolina Pandža, ŽKK Zrinjski 2010, Nikolina Mustapić Pandža, ŽKK Zrinjski 2010
O tom uspjehu, ali i o slijedećim koracima košarkašica Zrinjskog razgovarali smo s trenericom Nikolinom Mustapić Pandža i evo što je rekla za naš portal:

Kao prvo čestitke na osvojenom prvenstvu HB za juniorke? Iskreno da li ste se nadali uoči početka sezone da ćete osvojiti prvo mjesto?

Nisam očekivala da ćemo ovako lako osvojiti prvenstvo, ali vjerovala sam da možemo biti prvaci u juniorskoj konkurenciji.

Gdje je bila prevaga Zrinjskog u odnosu na ostale ekipe?

Ova ekipa je na okupu već duže vrijeme i ovo im je posljednja godina juniorskog staža. Naša najveća prednost je bila u uigranosti, borbenosti i srčanosti što je donosilo prevagu u većini utakmica.

Možete li neku od utakmica izdvojiti kao najdražu?

Kao najdražu utakmicu izdvojila bih pobjedu protiv konkurenata za prvaka Brotnjo 94. Ta utakmica je vjerojatno i odlučila prvake u juniorskoj konkurenciji.

Imate li neki recept kako postati uspješan športski kolektiv, koji bi mogli primijeniti i drugi klubovi u okruženju?

Puno ljubavi prema onome što radite, puno odricanja, volje i želje za radom! Bez ovih djevojaka, njihovih roditelja, dobrih ljudi koji vole sport i razumiju naše potrebe te osobnih odricanja ovaj uspjeh ne bi bio moguć.

Kakvi su slijedeći koraci što se tiče juniorki Zrinjskog, imate li u planu neke utkmice?

Sljedeći korak za juniorke je odigravanje drugog dijela seniorske lige ukoliko pronađemo potrebne financije. Zatim kroz prijateljske utakmice održati kontinuitet i dobru formu, te na taj način se spremiti za Međunarodni turnir u Sloveniji. Na tom turniru će naša ekipa po drugi put odmjeriti snage sa jakim kolektivima i na taj način steći još jedno veliko iskustvo.

Mogu li navijači očekivati Vaš prelazak u dvoranu na Bijeli Brijeg, ipak ova dvorana u Đačkom nije uvjetna?

Naravno da se može očekivati prelazak. Nadamo se od iduće sezone da ćemo moći održavati kako treninge tako i utakmice juniorske i seniorske ekipe u dvorani na Bijelom brijegu.

Kakve su ambicije u budućnosti?

Ambicije kluba u budućnosti jesu ostvariti što bolje rezultate na Međunarodnom turniru u Sloveniji, te od ove ekipe koja već ima iskustvo i rezultate, stvoriti seniorsku ekipu koja će biti sposobna konkurirati Klubovima koji imaju već dugogodišnju tradiciju i povijest ženske košarke.

Evo za kraj neka poruka našim čitateljima od uspješne mlade trenerice?

Iskoristila bi ovu priliku da se zahvalim Vašem portalu na praćenju kroz naš četverogodišnji rad. Također sve zainteresirane želim obavijestiti da su upisi u tijeku i da to mogu učiniti u Dvorani Đačkog Doma: -subotom u 19:00h ; -nedjeljom u 14:30h, kao i kontaktirati nas na facebook stranici [email protected] ili na e-mail [email protected]. Sportski pozdrav!

HERCEGOVINA.info